O troiță dedicată tinerilor trecuți subit în eternitate, a fost edificată la Nișcani

La Nișcani sunt pomeniți tinerii din sat care au decedat subit, în floarea vieții. Și nu oricum. Numele răposaților au fost încrustate pe piedestalul unei răstigniri frumoase, proaspăt amenajate în preajma intersecției cunoscute de săteni sub denumirea ”La Pod”.
După o perioadă de lucrări de amenajare a spațiului și de înălțare a troiței, la 6 septembrie mai mulți nișcăneni au participat la sfințirea răstignirii Mîntuitorului Hristos.
Lucrarea a fost sfințită de către preotul Boris Stratan, parohul bisericii ”Sfânta Cuvioasa Parascheva” din localitate, care s-a rugat și pentru pace, sănătate și bunăstarea locuitorilor întregului sat.
Ideea de a înălța o troiță în acest loc a venit din partea familiei Trocin, care și-au pierdut fiica acum trei ani. Domnica a murit în urma unui teribil atentat dintr-un restaurant din Paris, unde muncea. Tânăra de 21 de ani nu a putut supraviețui arsurilor suferite, stingându-se la scurt timp. Banii care au fost adunați în urma unei campanii de ajutorare a sa, au fost folosiți pentru construcția răstignirii în apropierea casei sale părintești.
Potrivit lui Petru Sorici, primar de Nișcani și oamenii din comunitate s-au implicat pentru edificarea acestui monument, donând care și cât a putut. Administrația publică locală nu a putut sta deoparte și a efectuat lucrările de amenajare a teritoriului.
”Aceasta răstignire a fost înălțată în memoria Domnicăi Trocin și a altor tineri din satul Nișcani, plecați prematur de lîngă noi. Fie că au murit în accidente rutiere, sau în urma unor altfel de tragedii, acești tineri au lăsat un gol imens în sufletele tuturor celor care i-au cunoscut. Acum numele lor sunt trecute pe această răstignire, care va dăinui multă vreme de acum încolo”, a afirmat Petreu Sorici, care a ținut, neapărat, să mulțumească ctitorilor și tuturor oamenilor ce au contribuit la edificarea acestei troițe.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *