Săptămâna asta, la Ungheni, se va desfășura un maraton al cicliștilor

Sâmbătă, 19 septembrie, la Ungheni se va desfășura un maraton al cicliștilor. Acesta va fi organizat cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității, ce se sărbătorește în perioada 16 – 22 septembrie.
Asfel, toți amatorii mersului pe bicicletă sunt invitați pe stadionul municipal, la ora 10.00. Startul va fid at la ora 10.30 și va avea următorul traseu: stadionul municipal Ungheni, strada Romană, sens giratoriu intrare în oraș, str. Romană, Stadionul Municipal.
Maratonul este o acțiune dedicată locuitorilor orașului Ungheni și are ca scop conștientizarea publicului larg de nevoia promovării utilizării bicicletei ca o componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală, se arată într-o postare pe Facebook a Centrului Regional de Dezvoltare Durabilă din cadrul primăriei municipiului Ungheni.
Activitatea este susținută de JCI Ungheni, Centrul Raional de Tineret Ungheni,  Școala Sportivă pentru copii și juniori Ungheni, Stația Orășenească a Tinerilor Turiști Ungheni.
De subliniat că Săptămâna Europeană a Mobilității a fost lansată la Bruxelles in anul 2002 și este susținută de Direcția Generală Mobilitate și Transport a Comisiei Europene. Scopul dedicării unei săptămâni acestui eveniment este de a contribui la conștientizarea nevoii de a schimba atitudinile cetățenilor de toate vârstele privind mobilitatea și de a combate efectele schimbărilor climatice.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *