La intrarea în Florițoaia Veche se dorește un covor al bunicii. Apelul unui grup de inițiativă

Imagine simbol. Foto: agora.md
Imagine simbol. Foto: agora.md

Imagine simbol. Foto: agora.md
Imagine simbol. Foto: agora.md

Un grup de inițiativă din satul Florițoaia Veche, raionul Ungheni, condus de Iulia Gorincioi, și-a propus să întâmpine fiii și fiicele satului cu un covor moldovenesc.
Nu va fi un covor țesut, ci unul pictat și ar trebui să apară pe peretele clădirii clubului sătesc. Este un perete mare, cu înălțimea de 20 de metri și lățimea de 6 metri. Grupul de inițiativă urmeză să stabilească și ce ornament ar fi pictat aici. O variantă e pomul vieții cu câteva coşuri cu flori printre geamuri.
”Promitem că vom face tot posibilul să ducem la bun sfârșit această idee de suflet, de drag de satul Florițoaia Veche și de toți florițoienii”, a scris pe pagina sa de facebook Iulia Gorincioi.
Pentru aceasta, însă, e nevoie de implicarea oamenilor: a celor plecați de acasă, care nu și-au uitat satul drag, dar și a celor rămași.
”La intrarea în Florițoaia Veche, dorim să vă întâlnească un covor al bunicii, pictat pe peretele clădirii clubului. Să fie această pictură simbolică un fel de carte de vizită a sătului, înfăptuită cu ajutorul domniilor voastre, cei din diaspora, dar și al tuturor doritorilor. Orice gest, mai mic sau mai mare, din partea fiecăruia, ar putea contribui la împlinirea unui vis frumos”, s-a adresat Iulia Gorincioi consătenilor săi, menționând, totodată: ”Știm bine că dorul de satul natal și de casa părintească vă însoțește oriunde v-ați afla. Fiecare revine, cel puțin cu gândul, la locurile de unde a pornit în lumea mare. Mai mare este bucuria, când revenirea are loc aievea, iar dacă nu mai este cineva care să vă aștepte – satul oricând vă primește cu brațele deschise”.
Costul estimativ al unei asemenea lucrări ar fi de 65-70 mii de lei, bani pe care Grupul de inițiativă dorește să-i adune de la oameni, de la agenți economici, de la toți cei cărora le este drag satul, le sunt dragi tradițiile strămoșeșeti.
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *