Velotur de la nord la sud. Vedeți cine organizează și cu ce scop

În fotografie: Bicicletele de la Grozești

În fotografie: Bicicletele de la Grozești. Fotografie simbol

„Armata Salvării” din Moldova este organizatorul și sponsorul unui velotur de ciclism. Startul turului a fost dat în dimineața zilei de azi, 3 august, în care o echipă alcătuită din 10 bicicliști au plecat la ora 6.40 din orașul Edineț. Cicliștii vor străbate raioanele Edineț – Drochia – Rîșcani – Bălți – Orhei – Chișinău, iar finalul va fi încheiat pe data de 6 august, în orașul Cahul.
„Pe vremea noastră, când aerul este incredibil de puternic poluat, promovam o formă de transport ecologică – o bicicletă. Cu cât mai mulți oameni văd beneficiile unei biciclete, cu atât va fi mai bine pentru absolut toată lumea”, a declarat Eugenia Roman, ofițerul Corpului „Armata Salvării” Ungheni, după care a mai adăugat: „Nu este exclus că de-a lungul traseului nostru vor exista și multe locuri minunate pentru a petrece noaptea, dar care din păcate sunt destul de pline de gunoi. Vom curăța aceste locuri pentru ca să fie cât mai plăcut ochiului fiecăruia din noi, și respectiv pentru cei care se vor odihni acolo după noi”.
Însă cel mai important lucru, este faptul ca de-a lungul traseului, în fiecare oraș în care vor face popas, cicliștii vor avea misiunea de a informa lumea despre COVID – 19.  Ei vor împărți măști de protecție, mănuși și materiale informative. „Acest virus amenințător nu se atinge de tine dacă ești bine informat, instruit să folosești corect dezinfectantele și produsele de curățenie, masca și mănușile”, a mai declarat Eugenia Roman.
Potrivit dânsei, scopul acestui tur este de a informa populația despre serviciile „Armatei Salvării” dar și de a găsi acei sponsori, fără de care binele nu poate să existe.
De subliniat că, în total, bicicliștii vor parcurge peste 500 de kilometri.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *