UE/GIZ. ”Sunt tânăr – deci mă implic” – un nou proiect pentru tineri, ce se va lansa azi la Călărași

Imagine: seam.md Imagine simbol

Imagine: seam.md
Imagine simbol

Un nou proiect pentru tineri va fi lansat azi, 26 august la Călărași, iar ”Expresul” și-a asumat rolul de partener.
AO Asociația Comunitară pentru Educație și Dezvoltare ”ASCED” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Sunt tânăr – deci mă implic” în orașul Călărași.
Potrivit Marianei Badan, coordonatoarea proiectului, echipa își propune să informeze un grup de cel puțin 20 de tineri din orașul Călărași, să le ofere abilități/competențe, pârghii și instrumente, inclusiv de media, prin care aceștia se vor putea implica și influiența procesele decizionale locale, prin care vor contribui la responsabilizarea autorităților și la transparentizarea activității acestora. ”Tinerii beneficiari ai proiectului vor fi cei care vor identifica problemele comunității lor, le vor face cunoscute la nivel regional și vor face advocacy pentru rezolvarea lor”, a declarat Mariana Badan.
Pe lângă participarea la sesiuni repetate de informare și instruire în domeniul E-advocacy, cultură ecologică etc., tinerii din Călărași vor învăța cum să reflecte în presa scrisă și on-line subiecte ce țin problemele din comunitatea lor. Iar pentru a-și dezvolta capacitățile și pentru a asigura durabilitatea proiectului, tinerii vor fi conectați și vor colabora prin intermediul unei platforme on-line.
Tot în cadrul proiectului autorii își propun să achiziționeze un aparat foto profesionist, care ulterior va fi donat Consiliului Local al Tinerilor, iar participanții la proiect să realizeze cu ajutorul acestuia o expoziție foto mobilă. ”Această expoziție va fi realizată în scopul sensibilizării opiniei publice în problemele de mediu, servicii publice, infrastructură și cultură ecologică”, a mai adăugat coordonatoarea proiectului ”Sunt tânăr, deci mă implic”.
Expoziția va fi expusă în cel puțin cinci locuri publice diferite din orașul și raionul Călărași.
Spre finalul proiectului, grupul de tineri călărășeni vor face o vizită și la redacția ”Expresul”, pentru a vedea cum funcționează lucrurile într-o redacție adevărată. Iar cele mai interesante articole ale tinerilor beneficiari ai proiectului,  vor fi publicate în ziar.
Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2021) din cadrul Instrumenului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului ”Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și Implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *