Pasiune. Natura este cea care o inspiră și o surpinde în mod special


Totul a început încă de pe băncile școlii, când profesoara de clasele primare o lăuda des în fața colegilor sugerându-i să fac o școală de arte. Ca urmare, de-a lungul anilor, mama a fost cea care a susținut-o și încurajat-o. Vorbim de tânăra de 18 ani, Nadea Fortuna din Morenii Vechi, elevă la Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din Chișinău. „Grație mamei visul meu a devenit realitate”, a subliniat Nadea Fortuna.
Tânăra povestește că ceea ce o inspiră este chiar natura, care mereu găsește să o surprindă într-un mod mai special. Iar în momentul în care începe să picteze se simte mult mai liberă și relaxată, mai liniștită.
Pentru Nadea, arta picturii semnifică un loc de refugiu în momentele în care nu se simte în plină dispoziție. Fără artă și îndeosebi pictură, pentru ea cel puțin, viața i-ar fi fost pustiită și plictisitoare, neavând posibilitatea de a demonstra lumii ce gândește cu adevărat.
Primul ei desen a fost propria casă. Era curioasă să vadă dacă o să-i reușească. I-a reușit, iar rezultatul i-a adus o satisfacție enormă.
Care este tehnica pe care obișnuiește să picteze, am întrebat-o, la care tânăra a răspuns: „Pointilism”, după care a explicat: „Această tehnică constă în descompunerea petei de culoare în puncte și liniuțe de culori pure, iar amestecul optic rezultă locul dorit”.
Până în prezent a reușit să adune multe lucrări în palmaresul succeselor sale, fiecare având un rol semnificativ pentru ea. Dar cele mai relevante sunt picturile murale pe care în ultimul timp le aplică în stații.
A pictat stația de la Vale Mare, apoi i-a venit rândul și stației din Morenii Vechi, satul ei de baștină. Tot ce a făcut, a făcut din plăcere, fără a fi remunerată. „Nu m-am gândit niciodată că voi face voluntariat pictând. Cu toate acestea am primit o satisfacție enormă și am fost onorată să mă manifest ca voluntar”, și-a împărtășit bucuria Nadea Fortuna. Mai cu seamă că a fost motivată și încurajată de nenumărate ori de aprecierile care veneau din partea locuitorilor ce treceau și admirau consecutiv etapele muncii tinerei. „Cel mai mult m-au impresionat gesturile unor consăteni de a mă servi pe parcursul zilei cu câte o înghețată sau apă, în semn de respect pentru efortul ce-l depuneam, pentru răbdarea ce o aveam”, a mai spus tânăra.
Ca și orice tânăr, Nadea are planuri serioase pentru viitor. Iar unul dintre acestea ar fi să poate face bani din pasiunea pe care o are.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *