Știți ce zi e azi? Află!

19 august – Ziua Internațională a Fotografiei
De la începutul secolului al XIX-lea, fotografia a devenit un mod de exprimare tot mai important și apreciat de tot mai mulți oameni din întreaga lume. O fotografie are capacitatea de a surprinde un loc, o experiență, o idee, un moment în timp, consacrându-i-se zicala „o imagine valorează o mie de cuvinte”.
Fotografiile chiar transcend trecerea timpului – o fotografie de acum o sută de ani poate fi, încă, la fel de apreciată în prezent, așa cum era atunci. O fotografie făcută mâine, poate fi la fel de apreciată de alții peste o sută de ani, potrivit www.worldphotographyday.com.
Această zi marchează inventarea de către Louis Jacques Mande Daguerre (1787- 1851) şi Joseph Nicéphore Niépce (1765-1833) a procedeului de realizare a unei fotografii numit ”daghereotipie”. În 1826, Nicéphore Niépce a captat o fotografie cunoscută sub numele de ”View from the Window at Le Gras” printr-un proces numit „heliografie”, considerată cea mai veche fotografie.
Amatori, profesionişti sau poate aflaţi la prima fotografie, această zi este dedicată celor pasionaţi de fotografie. Fie că este vorba despre un peisaj, portret sau despre surprinderea unei acţiuni, a unui aspect din viaţa de zi cu zi, fotografia este mai mult decât o imagine, este o poveste.
De menționat că astăzi mai este și ziua internațională pentru asistența umanitară și ziua internațională a urangutanului.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *