Gimnaziul Dereneu se închide. În locul lui va fi deschisă o filială a unei instituții de învățământ din orașul Călărași

Gimnaziul din Dereneu va fi lichidat. Iar în locul lui se va deschide o filială a Liceului ”Vasile Alecsandri” din orașul Călărași.
Astfel, Liceul ”Vasile Alecsandri” și filiala de la Dereneu vor avea o administrație comună, un buget și cont trezorerial unic, se arată într-un proiect de decizie. Această decizie va fi pusă la vot la ședința Consiliului Raional din 13 august.
Potrivit proiectului de decizie, acesta a fost înaintat cu scopul de a optimiza rețeaua instituțiilor de învățământ din raion.
Proiectul de decizie a fost elaborat de Direcția Învățământ, Tineret și Sport din Călărași în baza prevederilor Codului Educației din Republica Moldova. ”Conforma legislației, instituția de învățământ cu mai puțin de 91 de elevi ponderați nu poate exista ca unitate juridică și urmează a fi reorganizată. Prezentul proiect de decizie prevede lichidarea gimnaziului Dereneu și crearea unei filiale în baza lui. Iar în gimnaziul Dereneu își făceau studiile 71 de elevi”, spune Elena Gonța, șefa Direcției Învățământ, Tineret și Sport.
Potrivit dânsei, gimnaziul ar fi putut fi organizat în grădiniță – școală primară cu transportarea elevilor de gimnaziu în altă instituție, în grădiniță – gimnaziu sau într-o filială a altei instituții de învățământ. ”Dar pentru primele variante trebuia o decizie de comun între administrațiile publice de inivelul 1 și 2, adică primărie și Consiliu, dar consilierii locali s-au pronunțat pentru netrecerea, întru cât grădinița se află în gestiunea primăriei. De aceea am ales a treia variantă”, a mai spus Elena Gonța.
De subliniat că elevii claselor I – IX vor fi înscriși la Liceul ”Vasile Alecsandri”, filiala Dereneu începând cu 1 septembrie 2020.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *