A fost inițiată o campanie pentru deschiderea muzeului satului la Semeni

Primul exponat: un covor de peste 80 de ani
Primul exponat: un covor de peste 80 de ani

Primăria comunei Zagarancea, împreună cu biblioteca publică și căminul cultural din localitate, au  inițiat o campanie de colectare a obiectelor vechi din satul Semeni, care este parte componentă a comunei Zagarancea, anunță, pe pagina sa de facebook, primarul Vasile Gaviuc.

Primul exponat: un covor de peste 80 de ani
Primul exponat: un covor de peste 80 de ani

Se dorește să fie adunate cât mai multe obiecte ce reflectă cultura, istoria și tradițiile loculuui, pentru a fi expuse, ulterior, în cadrul viitorului Muzeu al satului.
Primele obiecte deja au fost aduse.
”Avem un covor vechi de 80 de ani, donat de Maria Musulbas, avem lucruri manuale vechi, croșetate de Didina Petriciuc și donate de fiica ei, Raia”, afirmă primarul, mulțumind, totodată, pentru ”acest început bun”.
”Îndemnăm toți doritorii din satul Semeni de a contribui cu lucruri vechi pentru a fi păstrate ca zestrea satului intr-un loc official”, a fost apelul lui Vasile Gaviuc către săteni.
Anterior, la 15 iunie 2016, la Zagarancea a fost deschis un  muzeu în aer liber, întitulat ”În ograda bunicilor”, unde au fost expuse peste 400 de obiecte adunate timp de aproape un an de la săteni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *