Divinuri din Călărași au fost premiate la un concurs internaţional de specialitate

„Calarași Divin”, alături de alte trei companii vinicole din Republica mMldova: „Vinăria-Bardar” SA, „KVINT”, „Chateau Vartely”, au participat în premieră la „International Wine & Spirit Competition” (IWSC), concurs dedicat produselor alcoolice spirtoase, desfășurat la Londra (Marea Britanie).
Cele 4 companii, reunite sub brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” au participat la competiție cu 10 mostre de divinuri, 8 dintre care au fost susținute de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV).
Per total, au obținut 10 medalii: 6 de argint și 4 de bronz.
Potrivit ONVV, prin participarea la acest concurs, Republica Moldova a reușit să se afirme și să ia un loc de frunte printre țările din regiunea Mării Negre, care au tradiții similare în producerea băuturilor spirtoase. De notat că la această competiție au mai participat Armenia, Serbia, România, Georgia, Spania, Franța, Grecia, Africa de Sud etc.
În prezent, în Republica Moldova sunt 20 companii care produc divinuri (distilate de vin).
Divinurile sunt clasificate după criterii de vârstă şi calitate:
VS – divinurile cu o vechime minimă de 3 ani
VSOP – divinurile cu un grad de maturare minimală de 5 ani
XO – divinurile cu o vechime de 7 ani și mai mare
XXO – divinurile maturate timp de peste 20 de ani.
„Divinul moldovenesc este un produs de calitate, apreciat de profesioniștii din domeniu și care are un mare potențial de afirmare pe piețele internaționale. Această băutură alcoolică, cu parcurs istoric aparte, este animată din dorința de a cuceri cel mai pretențios și prestigios segment de piață, reprezentat de consumatorii cu gusturi rafinate. Participarea Republicii Moldova și distincțiile obținute la „International Wine & Spirit Competition” sunt o recunoaștere a calității Divinului, cu caracter nobil și fin. Totodată, ONVV planifică și încurajează producătorii autohtoni de divinuri să participe și la alte competiții de profil”, a declarat Irina Bîstrițchi, director adjunct al Oficiului Național al Viei și Vinului, citată de Moldpres.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *