Bani în vânt? Nu mai e nevoie de teren de tenis de câmp la Zagarancea. Destinația va fi schimbată

Ceremonia de inaugurare a terenului de tenis de câmp din Zagarancea.

După mai puțin de patru ani de la construcția și inaugurarea cu mare patos a terenului de tenis de câmp din Zagarancea, raionul Ungheni, actualul primar al comunei, Vasile Gaviuc, anunță pe pagina sa de facebook: ”Ne dorim să schimbăm destinația acestuia pentru a fi utilizat în calitate de teren multifuncțional de minifotbal, categoria maturi, și de volei”.
Terenul de tenis de câmp, construit la Zagarancea în 2016, a costat  peste 600 mii de lei, fiind un proiect realizat de Federația de Tenis din Republica Moldova și administrația publică locală cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului.

Ceremonia de inaugurare a terenului de tenis de câmp din Zagarancea.

La inaugurare, pe 27 octombrie 2016, a venit Marina Tauber, pe atunci președinta Federației de Tenis, a venit ministrul Tineretului și Sportului de atunci, Victor Zubcu, au fost prezente oficialități de rang raional și local.
Marina Tauber spunea atunci că acest teren corespunde standardelor europene. Unul dintre inițiatorii locali ai proiectului, Sebastian Andriuță, dădea asigurări că la Zagarancea va fi deschisă și o școală de tenis. ..
S-au spus multe cuvinte frumoase, s-au făcut promisiuni, s-au cheltuit bani grei, ca, doar după 3 ani și 10 luni, să se ia decizia schimbării destinației terenului respectiv.
Anterior, la un an și patru luni de la inaugurare, o analiză făcută de IDIS „Viitorul” constata următoarele: ”Realizarea unui teren de tenis de câmp în satul Zagarancea (Ungheni) – e o practică inovatoare, creată prin atragerea de resurse externe, dar cu beneficii difuze pentru comunitate și fezabilitate îndoielnică (sublinierea ne aparține).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *