Un hram al satului ca niciodată. Doar amintirile le sunt mângâierea

Mai multă liniște, smerenie și tristețe – sunt sentimentele pe care le-au trăit locuitorii satului Mănoilești în ziua de duminică, 12 iulie, de Sf. Ap. Petru și Pavel. În sat nu au mai răsunat, ca în anii precedenți, cîntece de voie bună. Scena din central localității a fost pustie, chiar dacă satul își sărbătorea Hramul.
”Din păcate, în legătură cu situația epidemiologică, creată din cauza pandemiei COVID-19, în acest an nu putem invita rudele, prietenii, toți cei dragi, pentru a ne bucura împreună de sărbătoare, nu putem desfășura tradiționala Horă a Satului cu omagierea familiilor longevive și alte activități culturale organizate tradițional în fiecare an, de ZIUA SATULUI”, a postat pe pagina de facebook a Primăriei comunei Mănoilețti primarul Valentina Grosu.
Dânsa a făcut un apel către localnici să aibă grijă de sănătate, dând asigurări, totodată, că voi fi încă multe ocazii de a petece împreună, după perioada stării de urgență.
Și, pentru a le îndulci un pic ziua, dânsa a postat fotografii cu crâmpeie din sărbătorile de odinioară, însoțite de următorul comentariu: ”Amintiri frumoase din anii precedenți”.



📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *