Servicii gratuite pentru beneficiarii CTAS

Beneficiarii Casei Teritoriale de Asigurări Sociale Ungheni vor avea parte de servicii gratuite la multiplicarea documentelor. Și asta grație Asociației Obștești ”Alternative Sociale” care, în parteneriat cu Direcția Generală Asistență Socială și Protecție a Familiei Ungheni a donat o imprimantă laser multifuncțională, duplex automată, ce are o viteză de imprimare de până la 30 de pagini pe minut, dar și un lot de 2500 foi A4.
”În acest sens, considerăm că contribuția noastră este una necesară și binevenită, întrucât în zona respectivă lipsesc centrele xerox publice”, se arată într-o postare pe site-ul www.daspf.ungheni.org.
”Grija și respectul față de persoanele în etate fac parte din obiectivele noastre esențiale, astfel suportul vine în contextul facilitării procesului de depunere a actelor ale solicitanților la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă, stabilite după 1 ianuarie 1999, care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 10 ani”, se mai arată în aceeași postare.
Reamintim că, începând cu 1 iulie 2020, pensionarii din Republica Moldova au dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă, conform art. 41 alin.(1) din Legea nr. 156-XIV din 14.10.1998 privind sistemul public, modificat în decembrie 2019.
Totodată, comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie a aprobat, în ședința din 15 iulie, un proiect pentru modificarea articolului 31 din Legea privind sistemul public de pensii, care va permite ca cererea de pensionare și actele necesare să poată fi depusă la oficiul teritorial al Casei Naționale de Asigurări Sociale și de către un reprezentat desemnat prin procură.
Conform autorilor, necesitatea aprobării modificării respective a venit urmare a numeroaselor adresări ale cetățenilor, care, din cauza stării precare de sănătate, nu pot depune personal cererea și actele necesare în vederea obținerii pensiei.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *