De muncă este. Care sunt cele mai solicitate specialități

Aproape 8500 de locuri vacante sunt înregstrate, la ora actuală, în Republica Moldova.  E nevoie de specialiști în toate domeniile, e nevoie și de muncitori necalificați.
Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la data de 13 iulie numărul locurilor de muncă vacante era de 8491.
Cele mai multe sunt la Chișinău- 2427, urmat de Bălți – 1090.
Și Ungheniul are oficial 454 de locuri de muncă, situându-se în acest clasament pe locul trei. Nisporeniul, cu 318 locuri de muncă vacante, e pe locul șase, iar Călărașiul, cu 248 de locuri – pe locul opt. Cele mai puține locuri de muncă vacante sunt la Dondușeni – 35, Taraclia și Dubăsari – câte 40.
Pentru persoanele cu nivel de instruire superior și mediu de specialitate sunt disponibile 2032 de locuri de muncă, ce constituie circa 24%  din numărul total de locuri de muncă vacante.
Cele mai multe locuri vacante sunt în poliție – 444. E nevoie, la momentul de față, de 138 de inspectori de poliție, 55 de polițiști, precum și personae cu alte specialități.
Urmează specialiștii în domeniul sănătății. Oficial, sunt vacante 424 de locuri, dintre care 212 de asistenți medicali și 169 de doctori.
Pe locul trei se clasează sistemul de învățământ, unde e nevoie de 236 de cadre didactice.
Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 6459 locuri de muncă, ce constituie 76%  din numărul total de locuri de muncă vacante.
Cele mai multe locuri vacante sunt în industria textilă și confecții – 1997, după care urmează transportul și comunicațiile – 891.
Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *