Primarul de Ungheni apreciat de directorul executiv CALM. Care este explicația lui Viorel Furdui

Alexandru Ambros
Alexandru Ambros

Alexandru Ambros
Alexandru Ambros

Municipiul Ungheni se numără printre localitățile urbane din Republica Moldova cu o activitate prodigioasă a conducătorilor locali privind dezvoltarea comunității.
De această părere este Viorel Furdui, directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). Declarația a fost făcută în cadrul dezbaterilor publice de la Agenția IPN „Cum și cui ajută Uniunea Europeană în Republica Moldova”.
Pe lângă Ungheni, dânsul a nominalizat: Strășeni, Edineț, Ialoveni etc.
Potrivit lui, primarii din localitățile respective „sunt numai ochi si urechi și cu mare interes studiază posibilitățile de atragere a fondurilor, încearcă să participe la toate concursurile și folosesc toate instrumentele existente pentru atragerea de bani la dezvoltarea comunităților lor”.
Reamintim că Ungheniul este condus, de mai bine de 13 ani, de către Alexandru Ambros, care se află la al patrulea său mandat de primar de Ungheni.
De notat că, grație proiectelor implementate în ultimii ani, Ungheniul și-a făcut o imagine bună și se bucură de încredere în fața finanțatorilor externi. Este localitatea care, alături de Cahul, a fost selectată pentru Programul ”EU4Moldova: regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF Moldova, cu asistența financiară a Uniunii Europene. În următorii patru ani, aici vor fi implementate proecte ambițioase, menite să transforme Ungheniul într-un oraș european.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *