Iluminatul stradal – o problemă soluționată la Elizavetovca

Una dintre cele mai mari probleme ai locuitorilor din întreaga comună Zagarancea, curând va fi soluționată. Este vorba de iluminarea câtorva străzi din localitățile Zagarancea, Semeni și Elizavetovca.
Astfel, în luna iunie, a fost dat startul primei etape de extindere a iluminatulului public stradal cu corpuri de iluminat de tip LED în satul Elizavetovca, pentru care au fost alocați 60 mii lei din bugetul local. Aici va fi iluminată toată strada principală.
Potrivit primarului de Zagarancea, Vasile Gaviuc, investiția planificată pentru toate trei localități constituie 131 mii lei. Banii vor fi alocați din bugetul local și, parțial din bugetul de stat, ca urmare a transferurilor efectuate în urma modificărilor legii bugetului național pentru anul 2020.
Vasile Gaviuc, a declarat că, se preconizează instalarea corpurilor de iluminat pe o distanță totală de doi kilometri.
În ceea ce privește satele Semeni și Zagarancea, pe străzile principale există iluminări tradiționale, dar care consumă mult curent electric. Acestea, treptat vor fi schimbate cu becuri LED pentru a minimize consumul de energie elctrică.
„Iluminatul public este important, iar investiția pe care o face administrația publică locală are ca scop oferirea siguranței locuitorilor pe timp de noapte, posibilitatea de a se deplasa mai ușor și de a oferi condiții decente pentru cetățeni”, a declarat Vasile Gaviuc.
Totodată, primarul informează că autoritățile publice locale vor depune eforturile necesare și va efectua investițiile treptat pe măsura repartizării resurselor financiare alocate din buget și din alte surse adiționale.
”Anual, primăria Zagarancea alocă din bugetul local sume enorme pentru consumul de energie electrică, precum și pentru reparația și întreținerea iluminatului public stradal. Pentru 2020 s-au alocat 66 mii lei”, a conchis primarul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *