Parteneriat cultural – istoric între raionul Călărași și comuna Miroslava din județul Iași, România

Un parteneriat cultural – istoric se va iniția între comuna Miroslava, județul Iași, România și rainul Călărași. Acest lucru va fi posibil grație proiectului “Îmbunătățirea atractivității turistice prin conservarea patrimoniului cultural și istoric”.
”După mai bine de un an și jumătate am obținut în cadrul Programului operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, finanțarea în vederea implementării proiectului respectiv, inițiat în parteneriat cu comuna Miroslava încă în anul 2018”, a scris Sergiu Artene, vicepreședintele raionului Călărași pe pagina sa de Facebook.
Potrivit lui, proiectul prevede în următoarele 13 luni organizarea evenimentelor cultural – istorice comune, organizarea și desfășurarea diferitor concursuri de cântece și versuri ale autorilor autohtoni din raionul Călărași și comuna Miroslava, achiziționarea elementelor de port popular și a instrumentelor muzicale, dar și completarea Scuarului Domnitorilor și a Aleei Scriitorilor cu alte șase busturi din bronz a domnitorilor și, respectiv a scriitorilor.
Valoarea totală a proiectului este de 94.120 euro.
“Obiectivul acestui proiect este conservarea patrimoniului istoric și promovarea culturii românești pe ambele maluri ale Prutului”, a conchis vicepreședintele raionului.
De subliniat că, comuna Miroslava și Consiliul raional Călărași au încheiat la 31 august 2019 un acord de colaborare economică și culturală. Acesta a fost semnat între Dan Niță, primarul comunei Miroslava și Sergiu Artene, pe atunci președintele raionului Călărași.
Raionul Călărași mai are semnate acorduri de colaborare și înfrățire cu județele Prahova, Gorj și Călărași din România, precum și cu orașele Buhl din Germania și Bielsk Podlaski din Polonia.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *