FOTO / Stația de așteptare din Valea Mare a prins culoare sub pensula voluntarilor

Dragostea pentru artă, tradiție și frumos se pare că îi unește pe moldovenii care simt la fel. După ce mai multe stații din raionul Călărași au fost pictate, săptămâna trecută a prins culoare și stația de așteptare din centrul satului Valea Mare.
Inițiativa îi aparține primarului comunei Valea Mare, Alexei Antonici care ne-a mărturisit că a fost inspirat de frumusețea stațiilor pictate în alte localități din țară, despre care a scris anterior și ziarul ”Expresul”. “Am zis să facem și noi”, a subliniat dânsul, după care a mai adăugat: ”Oamenii stau destul de mult timp în stație, iar așa le putem bucura privirile. Am făcut o postare pe Facebook, în care am anunțat inițiativa noastră și faptul că avem nevoie de pictori. Voluntarii nu au întârzâiat să apară ”.
Astfel, membrii Consiliului Local al Tinerilor din localitate au dat imediat curs solicitării primarului.
Nadea Fortună, o tânără în vârstă de 18 ani, elevă la Colegiul de Arte Plastice “Alexandru Plămădeală” din Chișinău, s-a oferit voluntară pentru a readuce la viață stația de așteptare. Potrivit ei, aceasta este prima pictură murală pe care o face. “Mi-au propus cei de la Consiliul Local al Tinerilor, știind că eu pictez. Am acceptat fără să ezit pentru că reprezintă o nouă experiență pentru mine și îmi oferă posibilitatea de a face ceva frumos pentru comunitate. Cred că este foarte important să ne păstrăm tradițiile și să promovăm frumosul”, a menționat dânsa.
Imaginea pe care a realizat-o Nadea Fortună reprezintă un lan mare de grâu copt, o casă, un drum și doi copii, lucruri care simbolizează satul Valea Mare, potrivit lui Alexei Antonici, primarul localității. Odată ce stația a început să prindă viață, nici reacțiile localnicilor nu au întârzâiat să apară. Zeci de săteni au lăudat inițiativa într-o postare pe Facebook.
Vopselele necesare pictării stației de așteptare au costat aproximativ 800 de lei, iar banii provin din bugetul local al comunei Valea Mare. În viitorul apropiat, potrivit primarului, urmează să fie pictat și un brâu moldovenesc pe stâlpii de electricitate din centrul satului. Totodată va fi pictată și o stație din Morenii Vechi, sat care intră în componența comunei Valea Mare.

Autor: Doina Manic


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *