CONCURS pentru tineri: „Limba română este patria mea!”. Sunt vizați și cei din Ungheni. Ce trebuie să faceți până la 25 august

Pentru a marca Ziua Limbii Române, sărbătorită anual la 31 august, Institutul Cultural Român (ICR) „Mihai Eminescu” Chișinău, în colaborare cu Consulatul General al României la Bălți și Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, a lansat un concurs online de poezie, proză și eseu, cu genericul: „Limba Română este patria mea!” (Nichita Stănescu).
Concursul se adresează tinerilor din regiunea de nord a Republicii Moldova, inclusiv din raionul Ungheni, și este organizat pe două secțiuni:
1. Elevi de școală generală, ciclul gimnazial
2. Elevi de liceu și studenți.
Lucrările, în format word sau pdf, redactate cu font Times New Roman, de 12, cu spațiere de 1,15 puncte între rânduri, pe pagină format A4, de maximum 3 pagini, se vor depune electronic, în perioada 1 – 25 august, la adresa de email: concurszlr@gmail.com.
Juriul, compus din acad. Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău, Petrișor Dumitrescu, consulul general al României la Bălți, și scriitorul Jachi Florea, urmează să acorde trei premii și trei mențiuni la fiecare categorie.
Premiile constau în volume de literatură română, albume de artă și lucrări științifice de literatură română.
Câștigătorii concursului vor fi anunțați pe  31 august, prin intermediul paginii de facebook ICR Chișinău și pagina oficială a Consulatului General al României la Bălți.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *