Buna guvernare. S-a creat o punte de legătură între Florițoaia Nouă și Grozasca

Locuitorii satului Florițoaia Nouă vor ajunge mai rapid la punctul medical, oficiul poștal sau magazine. Și asta pentru că recent, aici s-a renovat puntea de legătură între satele Florițoaia Nouă și Grozasca. Acesta este construit peste râulețul Varșavca, un afluent al râului Prut.

Iar pe 15 iulie, în prezenta autorităților publice și a localnicilor, puntea a fost dată în exploatare. Așa cum este primit la moldoveni, activitatea a început cu o slujbă de sfințire a punții după care au urmat mesajele de mulțumire din partea cetățenilor dar și de felicitare din partea autorităților publice locale și raionale.
Astfel, o dată cu renovarea acestui podeț, s-a rezolvat o problemă ce persista de zeci de ani. ”Podul reprezenta un pericol pentru toți cei care treceau pe aici și chiar era nevoie de renovarea acestuia”, ne spune primarul comunei Florițoaia Veche, în componența căreia intră și satele Florițoaia Noup și Grozasca, Sergiu Mărgărint.
Potrivit lui, podul are o lungime de 16 metri și o lățime de un metru.
Totodată, podul poate fi traversat fără probleme și pe timp de noapte, deoarece aici au fost instalate și becuri de tip LED.
Iar pentru un aspect mai plăcut, în preajmă au fost plantate flori iar podul a fost vopsit in culorile drapelului Uniunii Europene cu simbolurile acestuia.
De subliniat că, construcția podețului face parte din seria de activități din cadrul proiectului „Regim liberalizat de vize, bună guvernare și bune maniere în spațiul european”, implementat de către AO „Alternative sociale” în parteneriat cu Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei (DASPF) Ungheni, finanțat de UE și Fundația Konrad Adenauer în cadrul programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.
”O dată cu inițierea proiectului am cerut autorităților locale să vină cu o idée sau inițiativă ce ține de Uniunea Europeană. Iar după ce autoritatea publică a venit cu idea, AO ”Alternative Sociale” vine cu un imbold în materializarea ideii, în cazul dat este vorba de puntea nou construită, un obiectiv de care aveau nevoie localnicii”, povestește Tudor Rădeanu, șeful DASPF Ungheni.
Pentru renovarea podețului, primăria Florițoaia Veche a venit cu o contribuție de circa cinci mii lei, AO ”Alternative Sociale” – 4000 lei, un agent economic a contribuit cu 2000 lei iar fiecare localnic a contribuit cu atât cât a putut.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *