Știți ce zi e azi? Află!

27 iulie – Ziua Scotch-ului ( whisky făcut în Scoția)
Pentru oamenii din întreaga lume, nimic nu spune relaxare după o săptămână grea, ca un pahar de whisky bun. Deși băutul la mijlocul săptămânii nu este un obicei bun, probabil că ați putea face o excepție doar o dată, de ziua de Scotch-ului (whisky scoțian) și să luați un pic de timp pentru a aprecia această băutură alcoolică iubită.
Întrucât Scotch-ul este protejat de lege, trebuie să fie respectate anumite criterii specifice pentru ca aceasta să fie etichetat drept Scotch. În caz contrar, poate fi un whisky obișnuit (sau whiskey dacă este făcut în Statele Unite). În primul rând, Scotch trebuie făcut în Scoția. O altă cerință include cerealele utilizate în procesul de fermentare. Pentru Scotch, se poate folosi numai orz maltrat.
Băutura trebuie să fie, de asemenea, îmbătrânită în butoaie de stejar timp de cel puțin trei ani și să aibă un procentaj de alcool volumic mai mic de 94,8%. În timp ce majoritatea Scotch-ului se fabrică cu orz, apă și drojdie, pot fi incluse și alte cereale, dar fără aditivi de fermentație, potrivit legii.
 
Autor: Livia Covaliov
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *