Președintele Federației Moldovenești de Fotbal a efectuat o vizită de lucru la Călărași

Recent, președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco a efectuat o vizită de lucru la Călărași. Dânsul s-a întâlnit cu primarul orașului Călărași, Ion Olari, viceprimarul, Vladimir Susarenco, președintele Asociației raionale de Fotbal, Petru Puțuntică și secretarul general Agenției raionale de Fotbal, Aurel Abajeru.
În cadrul întrevederii s-a pus în discuție aspecte despre implementarea cu succes a proiectului Federației Moldovenești de Fotbal „Fotbal în școli”, în special despre crearea claselor sportive specializate de fotbal, prin identificarea soluțiilor de finanțare suplimentară. Cu suportul autorităților publice locale, consiliile raionale și primăriile, aceste cheltuieli vor acoperi alimentația copiilor și salarizarea antrenorilor care vor conduce orele de fotbal și antrenamentele acestor clase.
„În Republica Moldova sunt foarte mulți copii care doresc să practice fotbalul, de aceea avem nevoie să aducem fotbalul în școli prin formarea acestor clase sportive. Astfel, toți împreună vom crea și o cultură de practicare a sportului, a modului sănătos de viață în societate”, a declarat Leonid Oleinicenco.
De asemenea, grupul de lucru din cadrul FMF, condus de președintele Leonid Oleinicenco a examinat posibilitatea de susținere a reanimării gazonului stadionului orășenesc din Călărași, care necesită investiții suplimentare pentru revigorare, după modelul altor localități în care Federația deja a implementat un program similar.
Reamintim că proiectul prevede două lecții de fotbal pe săptămână, în cadrul lecțiilor de educație fizică, în special pentru clasele primare. Acesta va fi implementat în peste 80 de școli din Republica Moldova, care au semnat acorduri de colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal. De acest proiect va beneficia Liceul ”Vasile Alecsandri” din Călărași și Liceul ”Mihai Eminescu” din Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *