Lucrări de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul Ungheni – Cetireni – Alexeevca

Foto: adrcentru.md

O echipă formată din specialiști ai Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru au întreprins luni, 15 iunie, o vizită de inspectare a șantierului în lucru, unde se desfășoară lucrări de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul UngheniCetireni Alexeevca, se arată întrun comunicat al ADR Centru.

Foto: adrcentru.md

Vizita a fost întreprinsă cu scopul de a monitorizarea lucrările care sunt în desfășurare, dar și stabilirea priorităților pentru următoarele activități prevăzute în cadrul proiectului regional.
La șantier a fost prezent presedintele raionului Ungheni, Ghenadi Mitriuc, antreprenorul general, cît și autorul de proiect.
Viorel Jardan, directorul ADR Centru, a accentuat că lucrările trebuie accelerate și a atras atenția asupra necesității respectării proiectului de execuție și a procesului tehnologic.
De subliniat că la momentul actual, aici se desfășoară lucrări de construcție pe două sectoare: porțiunea cuprinsă între municipiul Ungheni și Florițoaia Veche, și respectiv sectorul Alexeevca. Pentru anul 2020, din Fondul Național de Dezvoltare Regională, pentru acest proiect, a fost alocată suma de 10milioane lei, la care se mai adaugă contribuția de un milion lei ca co-finanțare în cadrul proiectului. De asemenea, de la Administrația de Stat a Drumurilor a fost alocată suma de 28 milioane lei.
NOTĂ: Acest drum este unul de importanță regional, astfel încît reconstrucția lui va facilita deplasarea unui număr impunător de călători.
Acest proiect prevede asigurarea accesului rapid și sigur la serviciile publice: medicale, de învăţământ, administrative, juridice pentru populaţia din regiunea Ungheni- Alexeevca, dar și creşterea circuitului economic în localitățile din regiunea Ungheni-Alexeevca, cu infrastructura economico-socială deficitară.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *