Lucrări de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul Ungheni – Cetireni – Alexeevca

Foto: adrcentru.md

O echipă formată din specialiști ai Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru au întreprins luni, 15 iunie, o vizită de inspectare a șantierului în lucru, unde se desfășoară lucrări de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul UngheniCetireni Alexeevca, se arată întrun comunicat al ADR Centru.

Foto: adrcentru.md

Vizita a fost întreprinsă cu scopul de a monitorizarea lucrările care sunt în desfășurare, dar și stabilirea priorităților pentru următoarele activități prevăzute în cadrul proiectului regional.
La șantier a fost prezent presedintele raionului Ungheni, Ghenadi Mitriuc, antreprenorul general, cît și autorul de proiect.
Viorel Jardan, directorul ADR Centru, a accentuat că lucrările trebuie accelerate și a atras atenția asupra necesității respectării proiectului de execuție și a procesului tehnologic.
De subliniat că la momentul actual, aici se desfășoară lucrări de construcție pe două sectoare: porțiunea cuprinsă între municipiul Ungheni și Florițoaia Veche, și respectiv sectorul Alexeevca. Pentru anul 2020, din Fondul Național de Dezvoltare Regională, pentru acest proiect, a fost alocată suma de 10milioane lei, la care se mai adaugă contribuția de un milion lei ca co-finanțare în cadrul proiectului. De asemenea, de la Administrația de Stat a Drumurilor a fost alocată suma de 28 milioane lei.
NOTĂ: Acest drum este unul de importanță regional, astfel încît reconstrucția lui va facilita deplasarea unui număr impunător de călători.
Acest proiect prevede asigurarea accesului rapid și sigur la serviciile publice: medicale, de învăţământ, administrative, juridice pentru populaţia din regiunea Ungheni- Alexeevca, dar și creşterea circuitului economic în localitățile din regiunea Ungheni-Alexeevca, cu infrastructura economico-socială deficitară.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *