“Oameni din Ungheni care inspiră” – un proiect marca Consiliul Raional al Tinerilor din Ungheni

Consiliul Raional al Tinerilor din Ungheni au inițiat o nou proiect pentru tineri –  „Oameni care inspiră”. Aceasta este o rubrică duminicală de interviuri LIVE în mediul online și a fost inițiată pentru a aduce un strop de inspirație și motivație.
Rubrica aduce istorii și experiențe ale tinerilor de toate vârstele, unește tinerii din Ungheni pentru a depăși împreună provocările.
”Odată cu începutul stării de urgență, am organizat o ședință online în care am discutat cum să adaptăm planul nostru de acțiuni la situația pandemică și atunci au fost propuse mai multe activități pe care le-am putea organiza online.Cu toții am ajuns la concluzia că avem nevoie de cineva care să ne inspire în aceste vremuri grele, iar la un moment dat, unul dintre membrii CRT Ungheni a propus idea interviurilor live. Astfel a apărut acest program online de încurajare și susținere a tinerilor”, povestește Nicoleta Svitic, vicepreședinta CRT Ungheni, elevă la Liceul “Vasile Alecsandri” din Ungheni.
Deocamdat au fost prezentați cinci tineri care inspiră dar lista va continua. Este vorba de Cristina Lopatețchi, tânără Ambasadoarea Europeană, activistă civică; Mihai Vrabie, ex-președinte CRT Ungheni, student anul III la medicină; Adelina Fărîmă, participantă în schimburi interculturale și proiecte Erasmus; Elena Grosu, absolventă 2019 cu 10 pe linie la toate examenele de BAC; Ioana Isac, tânără poetă din Ungheni.
La ultima ediție de duminică, a fost invitată Cristiana Morcov, ex-președintă CRT Ungheni și studentă în anul II la medicină.
”Uneori, tinerii nu sunt prea receptivi sau manifestă lipsă de interes față de subiectele abordate în favoarea petrecerii timpului liber pe rețelele sociale. Dar, de fapt, acesta este și obiectivul rubricii, de asoluționa aceste provocări. Am avut mici probleme tehnice pe alocuri în legătură cu platforma utilizată pentru interviuri. În rest nu am avut asemenea dificultăți, întrucât invitații nostri au fost deschiși să participe și au acceptat cu mare drag”, a mai adăufat Nicoleta Svitic.
Dar tinerii de la CRT nu se opresc doar la o activitate. Urmează să elaboreze și un Buletin infromativ online în care vor fi cartografiate serviciile și oportunitățile pentru tineri pe timp de vară. De asemenea, își doresc să consolideze Consiliile Locale ale Tinerilor din localitățile raionului Ungheni, în dependență de situația pandemică. ”Urmează să decidem dacă online sau offline. Pe parcursul acestei perioade, practic nu a fost nici o săptămână în care pagina noastră să fie fără vreo activitate, iată de ce dorim să organizăm în continuare activități utile tinerilor, cel puțin în mediul online”, a conchis președinta CRT Ungheni.
NOTĂ: Consiliul Raional al Tinerilor din Ungheni este o structură reprezentativă a tinerilor din raionul Ungheni și o organizație non-profit care are ca scop primordial promovarea activismului civic, a voluntariatului în rândul tinerilor și participarea acestora la procesul decizional.
Autor: Anastasia Robuleț


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *