Absolvenții călărășeni au avut un un ultim sunet cu totul altfel

Un ultim sunet cu totul atfel s-a petrecut în acest an în instituțiile de învățământ din Călărași. Curțile școlilor au rămas pustii, iar emoțiile și cuvintele de mulțumire s-au mutat, exclusiv, pe online.
Managerii instituțiilor s-au întrecut în ingeniozitate și au făcut tot ce le-au stat în puteri să organizeze adevărate sărbători pentru absolvenții din acest an. Clopoțelul s-a dat pentru ultima dată pentru ei, doar că sunetul lui a fost auzit de fiecare din propria casă.
Liceul Teoretic ”Mihail Sadoveanu” a avut un careu cu toate atributele necesare, iar diferența a făcut-o doar faptul că toți participanții s-au aliniat la el din fața calculatoarelor.
Festivitatea de încheiere a anului școlar s-a ținut pe platforma Google Meet, iar cele mai mari emoții le-au trăit cei 39 de absolvenți ai treptei liceale, care s-au despărțit definitiv de colegii și profesorii lor. La evenimentul online s-au alăturat și colegi din clasele mai mici, părinți, dascălii îndrăgiți, dar și un invitat de onoare – ministrul educației, Igor Șarov, care i-a felicitat pe absolvenți.
Tradiționalele cuvinte de mulțumire și urările de drum bun în viață au fost însoțite de cântece interpretate de elevi talentați din liceu, de un vals interpretat la pian și vioară, dar și de multe aplauze pentru cei care au devenit, fără voia lor, un altfel de absolvenți.
Directorul Valeriu Gorincioi, susține că a fost un pic ciudat să participe la un careu unde prezența fizică a trebuit să fie omisă din scenariu, fiind înlocuită de platforme online. ”A fost un eveniment pe care, cu siguranță, ni l-am dorit altfel, dar fiind forțați de împrejurări, a trebuit să mergem pe aceeași cărare pe care am bătătorit-o timp de două luni și ceva cât ne-am mutat cu activitatea în mediul online. Ne bucurăm că am reușit să ne vedem și să ne luăm rămas bun de la absolvenți fără dificultăți legate de semnalul sau calitatea internetului. Totul a fost bine, toată lumea a rămas mulțumită, iar asta nu poate decât să ne facă mândri”, a declarat Valeriu Gorincioi.
Și la Liceul ”Mihai Eminescu” din Sipoteni s-a organizat o sărbătoare în toată legea, doar că tot –  online.
Aici festivitatea s-a ținut pe platform Microsoft Teams, iar peste o sută de perechi de ochi au stors câte o lacrimă încercând să-și stăpânească emoțiile generate de despărțire. Printre ei s-au înscris cei 16 absolvenți ai ciclului liceal și 50 ai ciclului gimnazial, profesorii, părinții, dar și câțiva oaspeți: primarul de Sipoteni, Vasile Rață, dar și Elena Gonța, șefa Direcției Învățământ Tineret și Sport Călărași.
Potrivit lui Dumitru Bob, directorul instituției, dincolo de împrejurările dictate de pandemie, acest ultim sunet va rămâne în istorie mai ales pentru unicitatea lui. ”Elevii și-au împărtășit emoțiile într-un mod cu totul extraordinar. Chiar dacă eram oarecum reticenți la început în ceea ce privește reușita evenimentului, pot să vă spun că emoțiile au curs gârlă, atât din partea elevilor, cât și din partea cadrelor didactice, trecând de monitoare”, a povestit Dumitru Bob. Potrivit lui, careul chiar a fost unul de excepție, pentru că chiar și cei mai în vârstă profesori din liceu nu-și amintesc să se fi trecut vreun an fără de ultimul sunet. ”De la război încoace au existat careuri la Sipoteni, dar viața ne oferă surprize, pe care noi trebuie să învățăm cum să le depășim cu brio”, a opinat directorul. Potrivit lui, din teama de a nu pica rețeaua din cauza numărului mare de conectări simultane, s-a renunțat la numerele artistice. Se pare că cel mai mare regret al absolvenților a fost legat de lipsa dansului de sfârșit de an care a devenit, în timp, o tradiție la Sipoteni.
Școlile din țară au fost închise încă la începutul lunii martie, din cauza riscului de răspândire a coronavirusului. Deși anul de studii s-a încheiat cu succes pentru elevi și profesori, managerii celor două licee speră ca o atare situație să nu se mai repete niciodată, iar lucrurile să revină la normal în cel mai scurt timp.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *