Educația mediatică – provocare pentru bibliotecarii din Ungheni și Călărași

Peste 20 de bibliotecari din raioanele Ungheni și Călărași au parte de instruire online, privind Educația Mediatică.
În perioada lunilor martie-august 2020, aceștia participă la cursuri care îi învață noțiuni de bază din domeniul jurnalismului, dar și metode și procedee de manipulare și dezinformare . Printre temele abordate se mai enumără și: capcanele mediului virtual, neeticheta, etica în jurnalism, dar și alte aspecte ce țin de formarea unui consumator de media avizat, informat și rezistent la fenomenele negative ce afectează mass-media.
Potrivit Alionei Manciu, șefa asitenței metodologice la Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni, bibliotecarii studiază și instrumentele wep care pot fi preluate și folosite de către bibliotecari. “Bibliotecarul contribuie la formarea culturii media și informaționale prin serviciul oferit. Astfel, tinerii de azi vor învăța, cu ajutorul acestora, să utilizeze media tradiționale și noile media pentru dezvoltarea personală”, a subliniat dânsa.
Seminarul privind Educaţia Mediatică face parte din  Poiectul  “Consolidarea Presei Independente și Educația Mediatică în Moldova”, derulat de IREX Europe, în parteneriat cu programul Novateca și cu suportul financiar al Biroului pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat American.
Autor: Doina Manic


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *