Agricultorul Nicanor Buzovoi a donat un videobronhoscop Spitalului raional Ungheni din propria-i inițiativă

Spitalul raional Ungheni

Spitalul raional UngheniDemult, conducerea Spitalului raional Ungheni râvnea la un videobronhoscop și iată că visul s-a realizat, grație lui Nicanor Buzovoi, directorul general al SRL ”Agrosfera-BM” din Pîrlița. Recent dânsul a donat videobronhoscopul din propria-i inițiativă.
”Dacă avem posibilitatea să o facem, de ce să nu o facem”, se întreabă dânsul, după care a mai adăugat: ”Este un aparat foarte util, pe care nu-l au spitalele raionale. Este foarte important ca un spital să-l aibă, este foarte important pentru populația din raion, dar și din regiune”.
Astfel, personalul medical din această instituție va avea posibilitatea de a-i asigura pe pacienți cu un diagnostic optim și vor putea întreprinde mai rapid măsuri urgente în depistarea unor afecțiuni mai grave, la nivel respirator.
Potrivit lui Andrei Alexeev, directorul Spitalului Raional Ungheni, valoarea estimată a videobronhoscopului este de 150 mii lei. „Videobronhoscopul este o nouă metodă de examinare pentru pacienții cu patologie pulmonară. Iar până în prezent, un diagnostic asemănător nu a fost detectat în tot istoricul spitalului din Ungheni”, a suublniat Andrei Alexeev, mulțumind donatorului pentru contribuția sa.
Dânsul a mai precizat că „într-o instituție medicală este foarte necesar și binevenit un astfel de aparat. Cu atât mai mult când este vorba de secția de terapie intensivă și reanimare, unde sunt pacienți cu o stare extrem de gravă, conectați la respirație artificială”.
Totodată, el a mai spus că, actualmente spitalul raional dispune și de un specialist competent, cu vastă experiență în domeniu. Dar se preconizează și niște cursuri de instruire a câtorva specialiști din cadrul instituției pe care o conduce.
În prezent, în întreaga țară sunt aparate numărate de acest gen, cu atât mai mult specialiști dotați, în vederea unei diagnosticări cât mai veridice, de asistență medicală, în conformitate cu standardele europene.
De menționat că Nicanor Buzovoi este și Președintele Asociaţiei Naţionale a Producătorilor de Culturi Cerealiere „ANPC-AGRO” din Republica Moldova. Deasemenea se alătură și celor mai mari fermieri din programul RALF 2017, din Statele Unite ale Americii, Argentina, Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Belarus și România.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *