VIDEO / Unei femei din Hîrbovăț i s-au furat din casă circa 400 mii lei

Pe 2 iunie, polițiștii din Călărași au fost alertați despre un caz de furt în proporții deosebit de mari. Victima este o femeie de 52 de ani din Hîrbovăț, informează Poliția.md.
Dânsa a declarat polițiștilor că în ziua de 2 iunie, între ora 08.00 și 12.00, în timp ce nu era acasă, i-a fost vandalizată locuința. Totodată i-a fost sustrasă o sumă mare de bani.
Imediat, la fața locului s-a deplasat grupa operativă din cadrul Inspectoratului de Poliție Călărași, care a stabilit că persoane necunoscute, prin forţarea geamului din termopan, au pătruns în casă și au sustras din safeul stăpânei un pistol traumatic, dar și bani – 12 400 de EURO, 144 500 lei MD și 35 000 de ruble.
Ca urmare a acțiunilor prompte ale polițiștilor a fost identificat și reținut un suspect. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 30 de ani, locuitor al raionul Călăraşi, care, în timpul audierilor, și-a recunoscut vina.
În urma măsurilor de investigație întreprinse de oamenii legii, atât banii sustrași, cât și pistolul au fost depistați într-o parcela împădurită de la marginea localității. Bunurile sustrase urmează să fie restituite proprietarului.
În acest caz a fost inițiată o cauză penală, fiind identificat ca furt săvârșit în proporții deosebit de mari. Conform legislației persoana culpabilă de o asemenea infracțiune riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *