Ungheneanca Natalia Munteanu este singura fotbalistă care joacă pe timp de pandemie

Ungheneanca Natalia Munteanu, portarul naționalei feminine și a clubului Dinamo Minsk, este singura fotbalistă care joacă pe timp de pandemie.
Acum trăiește la Minsk. În fiecare zi se antrenează cu echipa și recunoaște că antrenorul de portari Aleksandr Skakalin are niște exercții foarte interesante pentru portarii echipei, cum n-a mai văzut vreodată. Iar asta îi place. ”Îmi place foarte mult Belarusul, care a devenit ca a doua patrie pentru mine. Este o țară foarte frumoasă și curată cu niște oameni educați. Obosesc după antrenament și am nevoie de timp pentru recuperare. Uneori mai ies la o plimbare în oraș, singură sau cu vreo prietenă din echipă”, a declarat dânsa pentru fmf.md.  
– Te-ai întristat că au fost transferate meciurile Naționalei feminine cu Spania și Polonia?
– Foarte mult. În același timp, înțeleg bine că este decizia forului fotbalistic european și trebuie să ne conformăm acestei hotărâri. Nouă nu ne rămâne decât să ne pregătim către meciuri și să sperăm că ele se vor juca cât mai curând și vom obține rezultate bune.
– Meciul cu Azerbaidjan din preliminariile EURO ne-a adus primele 3 puncte în clasament și va fi mult timp în memoria noastră pentru cele 4 cartonașe roșii și 2 penaltyuri…
– Într-adevăr, a fost un joc unic în felul său, de care încă nu avusem parte. A fost greu, din punct de vedere psihologic, să joci în inferioritate numerică, să primești gol direct din lovitură liberă. Chiar și așa, echipa s-a mobilizat și a luptat pentru victorie.
– Nu ți-a fost frică, la scorul de 1-1, să-ți asumi responsabilitatea pentru executarea loviturii de la 11 metri?
– În acel moment nu aveam nici o emoție și eram sigură că voi marca!
– De-a lungul carierei ai jucat pe mai multe poziții în teren…
– Este o istorie interesantă. Am început să joc fotbal ca apărător central, apoi am jucat ca atacant. Am ajuns în poartă mai mult dintr-o glumă. La un antrenament al selecționatei de junioare U19 a fost organizat un concurs de șuturi spre poartă pentru a vedea cine marchează cele mai multe goluri și cine va fi cel mai bun portar. Am apărat cele mai multe șuturi spre poartă și antrenorii Igor Șpaniora și Petru Lisnic au decis să-mi schimbe poziția în teren – așa am devenit goalkeeper. Îmi amintesc că am jucat în poartă 3 meciuri de calificare pentru Naționala U19. La club, însă, jucam în continuare în teren. În continuare am ajuns la Naționala feminină și Alina Stețenco a hotărât că voi fi mai utilă echipei dacă voi juca în teren, pe poziție de fundaș central. Iar în ultimii ani am evoluat doar pe post de goalkeeper.
Reamintim că la sfârșitul anului 2019, Natalia Munteanu a fost desemnată cea mai bună jucătoare din Moldova.  ”Nu credeam că voi fi eu cea aleasă, deoarece consideram că sunt alte jucătoare care meritau mai mult decât mine acest titlu”, a spus dânsă.
 
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *