Necrolog. Pînă acum două săptămâni, medicul Gheorghe Popa s-a aflat pe linia întâi. Ieri însă, a pierdut lupta cu COVID – 19

La Ungheni a fost înregistrat primul deces în rândul cadrelor medicale din cauza COVID – 19. Este vorba de Gheoghe Popa,  medicul-șef al Spitalului Raional Ungheni, filiala Sculeni.
Pe data de 10 mai, medicul a fost transferat de la Spitalul raional Ungheni la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Chișinău, unde, în urma complicațiilor, s-a stins din viață pe 20 mai.
A fost un medic profesionist, un manager înțelept, un om gospodar și un bun familist, a dăruit dragoste celor din jur și s-a bucurat de dragostea și respectul celor ce l-au cunoscut-o și l-au apreciat. Așa îl descriu colegii de muncă.
”Pentru noi este o pierdere foarte mare, a fost un om de o cumsecădenie rară, care a știut să țină în frâu activitatea centrului de sănătate din Sculeni, respectiv un bun manager. Este un exemplu demn de urmat și de alți colegi de breaslă. Îl putem caracteriza ca un bun familist, un specialist apreciat și respectat”, a spust Galina Turtureanu, șefa Centrului de Sănătate Sculeni, după care a adăugat: „Nu a meritat Gheorghe Popa un asemenea rămas bun, tocmai în așa perioadă când mulți colegi și-ar fi dorit să-l petreacă pe ultimul drum”.
Gheorghe popa și-a început activitatea la Spitalul Raional Ungheni, unde este angajat în calitate de medic stomatolog, apoi, mai mulți ani, a fost medic-șef al filialei Sculeni a Spitalului Raional Ungheni.
Timp de peste 40 de ani a fost devotat medicinei și a luptat cu toată ființa sa pentru sănătatea oamenilor din comunitatea în care locuia. A pierdut, însă, lupta pentru viața sa, aflându-se, până nu demult, pe linia întâi. A murit la vârsta de doar 69 de ani.
„Am doar amintiri bune, legate de acest Om cu literă mare – Gheorghe Popa. Un om de la țară, foarte bun gospodar, cult, care de mai bine de 40 de ani a știut să-și facă foarte bine meseria, un bun  manager în spitalul care a înregistrat frumoase istorii, a continuat cu demnitate moștenirea rămasă de la predecesorii săi. Până la vârsta de 69 de ani, multe patologii i-au fost depistate, care au jucat rolul fatal în cazul de față. A fost respectat nu doar de locuitorii din Sculeni, dar și din întreg raionul Ungheni”, a menționat Andrei Alexeev, directorul Spitalului Raional Ungheni.
La Ungheni sunt înregistrate, în total, trei decese: două persoane din Sculeni și una din Chirileni.
Cazuri confirmate de COVID – 19, la ziua de azi – 22 mai, sunt 50, dintre care 28 sunt tratate.
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *