Scrisoare deschisă către Dodon, Chicu și Dumbrăveanu, de la un copil ce are grijă de alt copil

Ieri, 10 mai, o adolescentă din Ungheni, Daniela Mihăilă, i-a scris ”o scrisoare deschisă” către președintele Dodon, premierul Chicu și minsitra sănătății Dumbrăveanu, pe Facebook.
”Privesc de mult teatrul ieftin pe care îl arătați la TV, dar abia acum am ajuns să simt pe propria piele ororile din sistemul în fruntea căruia vă aflați.
O să vă povestesc, pe scurt, despre mica noastră „călătorie”, căci așa o numim eu și fratele meu, ca să ștergem durerea gândului că, de fapt, suntem la spital.
Doi copii, fără simptome acute, am fost transportați la Chișinău, ca să fim monitorizați. Trebuie să stăm izolați într-o odaie (probabil, o perioadă bună nu o sa simt aer curat), mâncăm terci, suntem la dietă și așteptăm mai repede să ne întoarcem acasă. Și toate astea numai din cauza dumneavoastră! Avem noroc că doamnele asistente sunt drăguțe și iubesc copiii, altfel, cu siguranță, ar fi fost un calvar (mai mare decât cel pe care îl trăiesc acum).
Știți cum e să îți vezi mama plângând și să îi citești în ochi vina? De ce mama mea trebuie să simtă vină? Pentru că își îndeplinește, cu abnegație și devotament, munca? Nu, în niciun caz! Toată vina o purtați doar dumneavoastră, când mințiți, cu neobrăzare, că toți medicii sunt echipați! Rușine să vă fie! Dacă era adevărat, noi nu am fi ajuns aici.
Domnilor, dacă ați vrut să ne tratați de virus, ați reușit! Acum, nici măcar nu-mi pasă de el! Acum, să ne tratați emoțional!
Îmi strâng forțele ca să alin dorul de casă și de părinți al frățiorului meu și aștept ziua, când vom fi, din nou, acasă!
Apropo, v-am păstrat și dumneavoastră două porții de terci! Să aveți poftă!
Cu „respect”, un copil, care are grijă de un alt copil”, este mesajul tinerei.
 
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Este adevar in randurile acestea, dar totusi, cum ar trebui sa fie echipați medicii care nu au contact direct cu bolnavii Covid? Da, ei nu stiu cine vine la ei, si daca pacientul in afara de boala pe care o acuza are si Covid. Dar , tot asa nu stiu vanzatorii pe cine au la ghiseu, tot asa si soferii de microbuse nu stiu pe cine au in saloane, frizerii, noi , pietonii, nu stim pe langa cine trecem pe strada. Inseamna ca toti trebuie sa fie echipați așa cum ii arata pe lucratorii medicali din zona rosie? Nu este clar si nici real. Oricum, din cele prezentate de OMS, oamenii isi vor căpăta imunitate ori prin boală, ori prin vaccinare. Și dacă nu ar fi creata atata isterie in jurul acesor bolnavi, ar fi mult mai ușor. Nici de bolnavii de SIDA, de tuberculoză nu se tem asa ca de Covid, cu toate că nu sunt mai puțin periculoase sau mortale

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *