CNAS a transferat banii pentru ajutorul de somaj. În scurt timp, beneficiarii își vor primi banii

Pe 11 mai, Casa Naţională de Asigurări Sociale  (CNAS) a transferat 23,0 mln lei   pentru 2473 persoane cu statut de șomer și 10853 beneficiari, cărora li s-a stabilit dreptul la ajutorul de şomaj în perioada stării de urgenţă, informează www.cnas.md.
De menționat, că ajutorul de şomaj în perioada stării de urgenţă a fost calculat de către Casa Naţională de Asigurări Sociale din data acordării dreptului de către subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, reieşind din cuantumul lunar de 2775 lei.
Sumele necesare sunt finanţate de la bugetul de stat.
Ajutorul de şomaj se plăteşte prin intermediul prestatorilor de servicii de plată de pe teritoriul Republicii Moldova desemnaţi, prin cerere, de către beneficiar, atât prin oficiile poştale, cât şi prin intermediul instituțiilor bancare.
Totodata, vă aducem la cunoștință că recent, conform graficului stabilit, a fost efectuat transferul pentru plata următoarelor prestații sociale, cum ar fi: alocaţii de stat pentru  merite deosebite, alocaţii lunare de stat, compensaţii băneşti lunare în schimbul asigurării cu produse alimentare, compensaţii participanţilor la lichidarea avariei de la Cernobîl, pensii, ajutor social și ajutor în perioada rece a anului.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *