Autostrada Unirii. De la 1 ianuarie, 2021, va demara licitația pentru atribuirea lucrărilor pe tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț


Premierul român Ludovic Orban a informat că a evaluat principalele proiecte de investiție dedicate infrastructurii. Iar unul dintre proiectele rutiere majore este Autostrada Unirii, respectiv Târgu Mureș- Iași – Ungheni, proiect asupra căruia Guvernul Orban a anunțat că se va apleca în mod expres, notează g4media.ro.
„Mergem mai departe cu acest proiect, e în curs de revizuire Studiul de Fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț. Este un traseu dificil, având în vedere că traversează munții. Obiectivul nostru este să aprobăm indicatorii tehnico-economici până la sfârșitul anului. Ne dorim să semnăm contractul cât mai repede. De la 1 ianuarie, vom da drumul la licitație, pentru a angaja constructorul care va realiza acest tronson. Pentru celelalte tronsoane, Iași, și Iași – Ungheni, vom demara licitația pentru Studii de Fezabilitate și Proiect Tehnic, astfel încât să meargă mai repede partea de contractare a lucrărilor de execuție”, a spus Orban,
Reamintim că acest proiect de conexiune rutieră cu Basarabia era planificat să se realizeze printr-un parteneriat public – privat Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anulat soluția, propunând ca obiectivul să fie realizat din fonduri europene.
Din bugetul Ministerului s-a alocat suma necesară privind revizuirea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț. Bode a promis și el că până în 2021 „vom avea o documentație cap-coadă revizuită”, astfel încât să potă fi angajată licitația pentru atribuirea contractului de lucrări. „Noi nu știm acum cât costă. Când vom ști cât costă, vom putea vorbi cu Comisia Europeană și cu instituțiile financiare internaționale despre finanțarea proiectului”, a transmis Bode la început de an.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *