Petiție online. Absolvenții liceelor își cer dreptul de a susține BAC-ul

După ce guvernul Republicii Moldova a aprobat anularea examenelor de bacalaureat, mai mulți elevi din țară solicită deputaților în Parlamentul Republicii Moldova respingerea prevederii care anulează examenele de bacalaureat, informează www.diez.md.
În acest sens, a fost lansată o petiție online prin care se solicită respectarea dreptului la educație de calitate și identificarea unei posibilități de organizare a examenelor de bacalaureat.
La moment, petiția a fost semnată de peste 100 de persoane, iar inițiatoarea își propune să adune cât mai multe semnături. Numărul semnăturilor crește de la un minut la altul.
„Anularea examenelor de bacalaureat reprezintă încălcarea dreptului tinerilor la educație. Timp de trei ani de liceu, elevii și-au făcut studiile în condițiile unor reguli care garantează posibilitatea de a dovedi cunoștințele acumulate în cadrul unor examene de bacalaureat. Anularea acestor examene încalcă grosolan dreptul tinerilor la admiterea în învățământul superior în condiții echitabile și violează principiul concurenței bazate pe merit”, scrie în textul petiției.
Petiția poate fi semnată aici. 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

13 Comments

  • Da, foarte corect!!! Veti susține bacul, iar colegii voștri mai mici la anul risca sa stea mai departe acasa sau sa faca ore cu femeia de serviciu! Oare nu va gândiți ca bacul vostru e risc major pentru profesori??? Prin ce va încalcă dreptul???? Notele din diploma sunt ale voastre, acumulate timp de 3 ani??? Care ar fi încălcarea??? Hai nu fiti egoiști si iresponsabili! Gândiți-va si la ceilalti implicați in desfășurarea examenului!

    Reply
    • Vera Mihaila presupun ca fără bac nu vor putea aplica pr locurile cu bursa in România și alte tari. Nu sunt copiii de vina și nici profesorii. INTR-adevăr e un risc, dar luând in considerare faptul ca elevii stau fiecare in banca lui, nu au voie sa comunice, e ok. Nu mai zic ca nici profesorii nu umbla printre elevi pentru ca sunt monitorizați de camere.

      Reply
    • Vera Mihaila nu cred ca e vorba de egoism sau iresponsabilitate. Elevii vor sa meargă mai departe, nu sa se supună planurilor politicienilor de a face o țara plină de inculti.

      Reply
    • Ana Ciubotaru dar ei pot sa mearga! Diploma e valabilă, de ce nu se asculta pana la capăt si nu se înțelege corect mesajul, inainte de a face isterie??? Politica o facem noi, cei care re-interpretam informatia dupa cum ne convine!

      Reply
    • Ana Ciubotaru si eu de exemplu, personal, chiar nu vreau sa stau 4-5 ore intro încăpere impreuna cu alte cateva zeci si care fiecare vine din diverse medii. Am familie, copil si nu cred ca se merita riscul, mai ales ca s-a propus o varianta optima pentru elevi, in primul rand! Doar nu le pun note din pod! Sunt notele muncite de ei, pe parcursul anilor de liceu. Mi se pare mult mai obiectiva aceasta nota decat cea primită la bac!

      Reply
    • Fericiti cei saraci cu duhul…Doar ma intreb, cu documentul de absolvire de anul acesta se va putea aplica la universitati din UE, UK,SUA?

      Reply
    • Ana Ciubotaru anul acesta nu le priveaza dreptul de a aplica la loc cu bursa , chiar daca nu sustin bacul , sau cel putin nimeni , nicaieri nu a declarat asta :))

      Reply
    • dna Vera , asta s cheama valuri in lighean ))
      probabil si Moldova ca alte tari civilizate , ar scoate ulterior o lege care ar stipula ca fiecare om , are dreptul sa aleaga daca isi doreste sa iasa la munca , sau sa se expuna astfel riscului sau nu , fara penalitati si alte prostii)

      Reply
  • Cum au început să facă italienii adaptați la situație,au inceput testarea de la începutul lunii și continuă pînă nu dau toți examenele.Au amenajat săli cu nu mai mult de 10 elevi care respectă distanța,în fiecare zi dau examenele cîte o grupă.Pînă la moment aprox 27%au susținut examenele.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *