JCI Ungheni invită unghenenii la un ”subotnik”

Foto simbol

Foto simbol

Junior Chamber International (JCI) Ungheni, îi invită sâmbătă, 16 mai, pe toți unghenenii la un ”subotnik”, sau altfel zis, la o curățenie demnă de orașul Ungheni.
”Dacă ești voluntar sau parte a unei instituții, asociații obștești, a unui partid sau ești doar un cetățean activ, vino să facem orașul mai curat!”, se arată în apelul lansat pe pagina de Facebook a JCI Ungheni.
Membrii JCI vor pune la dispoziția participanților mănuși, măști, saci de gunoi. Din partea celor care accept invitația se cere doar o greblă și bună dispoziție. Punctul de întâlnire va fi lacul Delia.
Cu această ocazie, am vorbit Anatolie Cladicov, președintele JCI Ungheni, care ne-a dat mai multe detalii despre acțiune. Potrivit lui, ideea curățeniei  a venit încă de la începutul anului, atunci când JCI Ungheni și-a planificat activitățile. Iar pandemia și starea de urgență a amânat și modificat această activitate.
Cum, totuși, ați decis să o faceți  în timpul pandemiei? întreb. Am decis să facem această activitate în urma unor  consultări cu organele de drept, respectând măsurile de protecție și distanțele sociale recomandate”, a explicat Anatolie Cladicov. Totodată dânsul a specficat că planifică să fie strânse deșeurile din zona lacului Delia și a unei zone cu vedere panoramică din Ungheni, dar ”depinde și de numărul de persoane ce vor răspunde apelului nostru”, spune dânsul.
De altfel, prin această acțiune, JCI Ungheni urmărește scopul de a-i face pe oameni mai responsabili, de a-i motiva să se implice și de a aprecia frumusețea orașului.
Autor: Anastasia Robuleț


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *