Cere socoteală pentru banii publici! Renovarea scenei din centrul satului Florițoaia Veche, un proiect benefic în folosul comunității

În scurt timp, scena din centrul satului Florițoaia Veche va fi renovată. Despre acest lucru au discutat membrii Grupul de Acțiune Civică Florițoaia Veche, care s-au întrunit într-o ședință, puțin mai neobișnuită, în aer liber cu cetățeni, consilieri din consiliul local, dar și primarul comunei Sergiu Mărgărint.
Potrivit primarului, s-au discutat mai multe chestiuni, dar, într-un final s-a identificat necesitatea construcției acoperișului acestei scene, dar și construcției unui teren de joacă pentru copii, în apropierea acesteia. „Ținând cont că organizăm frumoase activități cu copiii, dorim să atragem tineretul nostru creând o atmosferă mai frumoasă și adecvată. Cel mai important, ne dorim ca să fie implicați și să participle activ toți locuitorii, ca să fim mai uniți întru dezvoltarea satului”, a afirmat Sergiu Mărgărint, subliniind că își dorește ca acest teren să fie finalizat până la 1 iunie.
La realizarea construcției terenului și acoperișului scenei, vor contribui autoritățile locale de rând cu agenții economici din teritoriu, dar și Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova în cadrul unui proiect de advocacy a programului de granturi ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.
În acest context, a fost înaintat un demers către președintele Consiliului raional Ungheni, pentru a delega un specialist în construcții, în vederea prezentării schiței de proiect a unei scene mai spațioase. „Preconizăm și alte sărbători să le organizăm aici și în cazul când nu dispui de o scenă care ar corespunde cerințelor, nici sărbătoarea nu este total împlinită”, a mai adăugat primarul.
După construcția scenei, următorul obiectiv aflat în vizorul autorităților este încălzirea căminului cultural.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *