Natalia Junghietu: Pandemia va trece iar noi, ar fi bine, să lăsăm loc de ”Bună ziua!”

Țara noastră, a fost lovită, acum două luni de o pandemie care ne tot ține în suspans. Iar această pandemie, a scos din unii oameni ceea ce țineau ascuns: ura față de alți oameni.
De ce zic asta? Nu dă Doamne, să se îmbolnăvească cineva din localitatea noastră de acest COVID – 19,  pentru că ceilalți ar fi în stare să-l ardă de viu pe rug, dacă ar avea puterea și posibilitatea.
Și nu mă duc departe. Ieri, am făcut o știre despre primul caz de COVID – 19, înregistrat într-un sat din raionul Ungheni. Nu am dat date cu caracter personal, am zis doar că femeia ar avea 66 de ani. Gata, comentariile au început să curgă: ”Cine este femeia?” – căci, cică trebuie să se păzească de ea, ”Sunt minciuni cu coadă”, sau chiar s-au găsit unele persoane care să dezvăluie identitatea femeii. Iar alții au recunoscut, fie din prostie, sau din neștiință că, fără să vrea au dezvăluit că această persoană le este rudă.
Pentru ce, oare, avem nevoie de numele persoanei infectate? Să aruncăm cu pietre în ograda ei? Sau să o amenințăm că o vom scoate din sat, așa cum s-a întâmplat și în alte sate? Sau poate vom dormi mai ușor la noapte?
Oameni buni, haideți să dăm dovadă de empatie. Să nu ”înflorim” răutatea, ura, egoismul.
De această boală poate fi infectat oricine dacă nu respectă simplele măsuri de protecție. Pot fi chiar eu, sau oricare altul dintre noi. Nimeni nu are garanția că el va fi ferit de această boală. Desigur, fiecare se gândește că nu va fi el cel afectat, dar niciodată nu se știe.
Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă ați fi în locul persoanei infectate? Ați suporta toate aceste critici aduse în adresa dumneavoastră, ați accepta pietrele care se aruncă în ograda voastră pe nedrept? Ați accepta acele priviri ”chiorâșe” întoarse spre apropiații voștri? Sunt sigură că nu. Dar v-ați gândit că această persoană se va însănătoși, acest virus va dispărea, iar voi veți da ochii, într-un anumit moment, cu ea. Ce veți face atunci? Cum o veți privi în ochi, știind că ați blamat-o cândva? Vă va mustra, oare, conștiința sau o veți ocoli fără a-i da măcar ”Bună ziua!”.
Astfel de cazuri, sunt mii în țară. Toți suntem vinovați de răspândirea acestui virus: nu doar dispora (care este cea mai învinuită că a ads acest virus), nu doar autoritățile centrale (care nu știu cum să gestioneze situația), nu cele raionale sau locale, dar noi, fiecare om în parte.
În astfel de momente, oameni buni, cel mai bine ar fi să respectăm toate măsurile de siguranță, să avem grijă de sănătatea noastră și a celor dragi, să ne rugăm să trecem cu bine peste această încercare grea, să ne respectăm , să fim solidari unul cu altul și să lăsăm loc de ”Bună ziua!”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

  • Bravo Natasha, lumea a uitat ce înseamnă a compatimi, o ura asa de mare ca te face sa te temi mai tare ca de covid, nu uitați cai nevăzut și nimeni nu știe ce se poate intimpla miine

    Reply
  • In ziua de azi sifilisul este mai de cinste, decat Covidul, dar poate ca oamenii nu sunt vinoveti, dar tot cei care fac caz din orice bolnav. De acum se vede, ca majoritatea se trateaza, iar mortalitatea nu e mai mare ca la alte boli. Faptul ca e necunoscut inca nu trebuie sa ne faca sa ne temem de tot si de toti, doar sa ne protejam si sa ne comportam adecvat.

    Reply
  • Cât adevăr…Unii sunt gata să se sugrume, să pășească peste cadavre, doar să supraviețuiască. Nu mai avem nimic uman.Societatea degradează necătând la faptul că contrar ,ar trebui să susținem persoanele ajunse la nevoie. Un mâine am putea fi noi in locul lor…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *