Maria Mocanu / Înțelepciunea corpului

Atunci când mintea o ia razna, nu în sensul lipsei sănătății psihice, ci atunci când aceasta e subjugată de stres, de rutină și responsabilități, poți avea încredere în mesajele pe care ți le trimite? Nu pare a fi o idee înțeleaptă. Mintea e minunată când e un instrument pe care-l folosești cu știintă, dar și foarte dăunătoare într-o situație inversă, când instrumentul ei ești tu.
Corpul, în schimb, e mai înțelept. În sensul de a spune adevărul, de a nu tergiversa lucrurile.
Corpul îți trimite mesaje tot timpul, dacă știi să-l asculți; a învăța să-l asculți, însă, nu e ușor. Cere dedicație, timp, vrere de a schimba lucrurile și conștiința de a-ți da seama că ai nevoie de o schimbare.
O metodă probată, nu doar de practicanții acestei metode, ci și de știință, e meditația. Există multe tipuri de meditație. Fiecare o găsește, dacă vrea, pe cea care-i convine și-l convinge cel mai mult. Important e s-o practici, s-o transformi într-un obicei. Dacă o faci, cu siguranță vei culege roade bune.
Meditația ajută foarte mult să te cunoști. Și cunoscându-te, te întelegi; mai întâi pe tine, și apoi pe ceilalți. E atunci când separarea nu mai are sens, e când îti dai seama că nu suntem atât de diferiți precum credem; când înțelegi că ești o frunză într-un arbore enorm, și deși nu ești rădăcinile, ramurile sau trunchiul lui, știi că îi aparții, că acolo e locul tău. E o senzație liberatoare. Și când o simți, nu-ți mai e frică atât de mult de toate câte s-ar putea întâmpla, trăiești mai mult în unicul moment care exista: acum. Totul se vede din altă perspectivă , una mai înțeleaptă; una care-ți face traiul și viața mai ușoare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *