Mănuși, dezinfectanți, gel antibacterian, dozator de săpun și termometre infraroșii pentru diminuarea cazurilor de COVID – 19

La Sipoteni a ajuns un lot de echipament pentru cei care se află în prima linie în lupta cu COVID – 19.
Lotul cuprinde mănuși, dezinfectanți, gel antibacterian, dozator de săpun, termometre infraroșii. Acestea vor contribui la protecția personalului medical, autorităților publice locale, precum și voluntarilor locali și grupurilor vulnerabile.

Consumabilele au fost oferite de Guvernul Elveției și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”. Acestea au ajuns la Sipoteni, dar și în alte 34 de comunități, care sunt parte a proiectului respectiv.
”Exprimăm sincere sentimente de gratitudine și mulțumire echipei Proiectului Migrație și Dezvoltare Locală lansat de PNUD Moldova, pentru suportul generos oferit localității în scopul prevenirii și combaterii pandemiei COVID-19. Suntem încrezători că împreună vom depăși provocările acestei perioade dificile!”, se arată pe pagina de Facebook a Asociației de băștinași ”Baștina Sipoteni”, care s-a creat în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”.
În total, celor 35 de comunități, au fost oferite 26.800 de măști respiratorii, 37.500 perechi de mănuși, 1.785 litri de dezinfectant, precum și 81 de termometre pentru monitorizarea temperaturii la distanță. „Aceste eforturi contribuie la oferirea promptă a serviciilor esențiale și atât de necesare comunităților locale, pentru mai mult de 244 mii de femei și bărbați, pentru a ne asigura că, în această perioadă dificilă, nimeni nu este exclus”, a declarat reprezentanta rezidentă PNUD în Republica Moldova, Dima Al-Khatib.
De subliniat că la Sipoteni sunt patru persoane cu COVID – 19.

 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *