FOTO / Crucea Roșie la 157 ani. De ziua lor au dăruit

Pe 8 mai, atunci când se sărbătorește Ziua Mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roși, la cei 157 ani ai săi, Crucea Roșie din Moldova prin intermediul filialei Ungheni a Crucii Roșii, au oferit un mic ajutor umanitar întru combaterea și protecția împotriva COVID – 19.

Astfel, președinta Crucii Roșii, filiala Ungheni, Elena Gavrișov, împreună cu voluntarii Crucii Roșii, au donat câte 10 – 15 litri de dezinfectant Direcției Situații Excepționale Ungheni, Centrului de reabilitare și integrare socială din Ungheni dar și Centrului de Plasament pentru adulți și persoane vârstnice din Sculeni dar și buclete informative despre noul tip de Coronavirus.
Acestea au fost oferite în cadrul proiectului ,,Măsurile de răspuns pentru combaterea pandemiei COVID-19″, cu suportul financiar al Federatiei Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, grație efortului depus de către Preşedintele Societății Naționale de Cruce Roşie din Moldova, Larisa Bîrcă.
”Este foarte binevenite acest dezinfectant, mai ales că noi lucrăm cu persoane în vârstă, pe care cel mai mult afectează virusul, iar noi, slavă Domnului, am fost protejați de acest virus”, ne spune Nelea Lupu, directoarea Centrului de Plasament din Ungheni. Și Marcel Sîrbu, șeful interimar al Direcției Situații Excepționale Ungheni a declarat că acestea sunt binevenite pentru direcția pe care o conduce. ”Acolo unde este tangență cu cetățenii, întotdeauna este binevenit un astfel de ajutor”, a subliniat dânsul.
Potrivit Elenei Gavrișov, în scurt timp, câteva persoane din raion vor beneficia și de colete alimentare.



📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *