VIDEO / De mâine, bugetarii vor avea o vacanță de 10 zile. Pedagogii – nu

De mâine, bugetarii stau acasă. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale, informează știri.md.
„La propunerea medicilor, dar și a Organizației Mondiale a Sănătății s-a decis ca perioada 07-17 aprilie să fie declarate zile de odihnă pentru toate unitățile din sectorul bugetar și instituțiile autorităților publice la autogestiune cu excepțiile care au fost valabile și pe parcursul săptămânii precedente adică: instituțiile medico-sanitare, autoritățile administrative din domeniul apărării naționale ordinii publice și securității naționale, dar instituțiile de învățământ de toate nivelurile – nu. Astfel, lecțiile și cursurile vor continua online”, a declarat Ion premierul Ion Chicu.
Totodată, potrivit lui, perioada 7 -17 arilie este declarată liberă, însă aceasta poate fi extinsă la necesitate și până la 28 aprilie.
Primul – ministru a menționat că după finalizarea stării de urgență, cetățenii ar putea veni la un regim de 6 zile pe săptămână. „Considerând numărul mare de zile libere alocate în această perioadă, probabil că va trebuie pentru o perioadă oarecare să revenim la regimul de muncă în șase zile, regim care a fost cu mulți ani în urmă”, a adăugat Chicu.
Subliniem că la ora actuală, în țară sunt înregistrate 864 de persoane infectate cu COVID-19, 30 persoane tratate și 17 decese. Starea de urgență națională este declarată până la 15 mai.
https://youtu.be/JAUBaI-vqiA
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *