Șase cazuri de COVID-19 sunt înregistrate în raionul Ungheni. Vedeți din ce localități

La Ungheni, sunt confirmate deja șase cazuri de COVID – 19. Trei persoane sunt din satul Cornești, două din Buciumeni și un caz este înregistrat la un tânăr din Cetireni.

Potrivit lui Sergiu Talmaci, medic epidemiolog la Centrul Sănătate Publică din Ungheni, patru sunt femei și doi bărbați, cu vârsta cuprinsă între 32 și 80 ani. Cele trei femei din satul Cornești au 47,  51 și 80 de ani. Cei doi soți din Buciumeni au 57 și, respectiv, 49 ani, iar bărbatul de la Cetireni are 32 de ani.
O persoană este internată la Chișinău, alta la Nisporeni și patru la Spitalul raional Ungheni. Cinci cazuri sunt locale iar unul – de import, din Marea Britanie 9fiind vorba de bărbatul de la Cetireni).
Întrebat când se presupune a dispărea acest virus, medicul epidemiolog a răspuns: ”Eu știu că infecția o dată ce a intrat, ea până nu va trece prin toată populația, nu se va lăsa. O parte din populație va face boală, după care va face imunitate, o parte din populație va face anticorpi, iar o parte va deceda, așa este natura. Și până la urmă, se va opri. Dar cel mai tare ne temem că aceasta se va transforma într-o gripă sezonieră”.
De subliniat că la Ungheni, sub supravegherea medicilor se află, la moment, 713 persoane.
Primul caz de COVID – 19 a fost înregistrat acum trei zile la o femeie de 51 de ani, din satul Cornești. 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *