FOTO / Un grup de inițiativă din cinci localități din raionul Ungheni au confecționat și distribuit măști de protecție comunității

Chiar dacă majoritatea cetățenilor stau acasă, nu toți însă stau degeaba. Spre exemplu, cetățenii activi din câteva localități din raionul Ungheni au hotărât să acorde din timpul lor liber comunității din care vin, informând lumea despre COVID – 19. Cum?
Asociația Obștească ”Baștina Frăsinești”, împreună cu cei 50 de membri ai grupurilor de inițiativă, create în cinci localități (Alexeevca, Frăsinești, Cornești, Hristoforovca și orașul Ungheni) din raionul Ungheni au confecționat și au împărțit măști și mănuși în localitățile din care fac parte; au realizat o campanie de informare a populației prin intermediul Facebook, îndemnând populația să stea acasă activ și să facă curățenie în propriile gospodării.
Astfel, grupul din Alexeeva, din banii proprii au cumpărat textile, au confecționat măști și au mers prin comunitate și au dăruit măști de protecție.
”Membrii Grupului de Iniţiativă ,,O 9 Şansă” din Alexeevca au discutat printr-o şedinţă online despre planificarea activităţii de sensibilizare a comunităţii în perioada pandemică, unde am decis să coasem 100 de măşti pentru lucrătorii medicali locali şi consăteni și în colaborare cu administrația public locală să aducem adus la cunoştinţa oamenilor de la 63 ani în sus că, indemnizaţiile, pensiile vor fi distribuite la domiciliu. E timpul să fim activi!”, au scris ei pe pagina de Facebook.
Grupul de la Frăsinești au ajutat autoritățile publice să distribuie măștile prin comunitate, iar grupul din orașul Cornești au creat și distribuit pliante informaționale pentru cetățeni despre noul virus COVID – 19.
”Pandemia COVID – 19 ne-a modificat puțin planurile de lucru, dar nu i-a făcut pe benficiarii programului nostru de granturi mai puțini activi și responsabili civic”, ne-a spus Aliona Manciu, coordonatoarea proiectului.
De subliniat că A.O. ”Baștina Frăsinești” implementează proiectul „Bibliotecile spații democratice de informare și implicare civică”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer. Din acest proiect fac parte și bibliotecile din satele Alexeevca, Frăsinești, Cornești, Hristoforovca dar și filiala nr. 5 din cartierul Tineretului a Bibliotecii Publice Raionale ”Dimitrie Cantemir”.








 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *