Vigilență maximă la frontiere, pentru a preveni transmiterea Coronavirusului

În Republica Moldova, până în acest moment, nu există niciun cetățean moldovean pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19.
În limita competențelor, Poliția de Frontieră continuă să întreprindă o serie de măsuri pe linia de prevenire și control al transmiterii transfrontaliere a noului tip de Coronavirus, se anumță într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI.
În ultimele 24 ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a înregistrat un număr de 23998 traversări persoane, dintre care 11283 treceri la frontiera moldo-română, 8986 treceri la frontiera cu Ucraina și 3729 treceri ale frontierei aeriene.
Prin Aeroportul Internațional Chișinău au ajuns în țară, cu rute directe Italia – Republica Moldova, 819 de persoane. Acestora le-au fost oferite spre completare fișe epidemiologice, le-a fost efectuată termometria, pentru a exclude riscul unei posibile infectări.
În toate punctele de trecere a frontierei, pe parcursul ultimelor 24 de ore, s-au completat 1 141 de fișe epidemiologice individuale. Au fost supuse screeningului, cu ajutorul termometrelor digitale și termoscanerelor, 6938 de persoane.
La trecerea frontierei de stat a fost identificată o persoană care prezenta febră, fiind solicitată intervenția personalului medical.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *