Concurs de desen „Să protejăm râurile și mările!”, lansat de Primăria Ungheni

Primăria municipiului Ungheni a lansat un concurs de desen „Să protejăm râurile și mările!”, desfășurat în cadrul Proiectului „Râuri fără deșeuri pentru o Mare Neagră curată”.
Potrivit administrației publice locale, concursul are drept scop creșterea gradului de conștientizare în rândul tinerilor privind problemele de mediu / abordările moderne de gestionare a deșeurilor și să promoveze protecția mediului, în special, protecția râurilor și a Mării Negre prin utilizarea metodelor și tehnicilor de artă vizuală.
La concurs vor participa elevii cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani, din instituțiile de învățământ din municipiul Ungheni, dar și cele opt localități rurale limitrofe municipiului Ungheni: Pîrlița, Sculeni, Costuleni, Valea Mare, Mănoilești, Semeni, Zagarancea, Florițoaia Veche (semnatare ale Memorandumului Multilateral de Cooperare).
Tematica abordată în desen va prezenta probleme de mediu, în special protecția râurilor și mărilor. Tehnicile de execuție a desenelor nu sunt limitate.
Desenele participante la concurs trebuie să fie executate pe o foaie de hârtie format A3 (420X297mm) lipită de carton. Participantul va oferi informații privind datele lor personale: numele, prenumele, instituția unde își face studiile și clasa.
Concursul se va desfșura în două etape.
Prima etapă  se va desfășura în instituția de învățământ, în perioada 25 februarie – 12 martie 2020. Astfel, fiecare școală va organiza o competiție internă și o expoziție. Un juriu creat în cadrul școlii va selecta 3-5 desene câștigătoare, care vor participa la competiția finală. Cel puțin 15 desene trebuie să fie înregistrate în concurs pentru validarea competiției interne.
Iar etapa a doua, competiția finală, va avea loc în perioada 13 – 18 Martie 2020. Pentru a participa la competiția finală, fiecare școală trebuie să transmită 3-5 desene câștigătoare în cadrul competiției interne și formularul de participare, completat cu datele personale ale elevului. Acestea vor fi transmise la Primăria municipiului Ungheni până la data de 12 martie 2020, ora 18:00.
Participanții la competiția finală vor fi evaluați de către un juriu special desemnat, care va selecta 15 dintre desene, pentru a fi publicate pe pagina de facebook a Primăriei municipiului Ungheni. În baza voturilor publicului și a evaluării desenelor, juriul va desemna trei desene câștigătoare.
De asemenea, juriul va desemna trei câștigători pentru următoarele nominații: Protecția râurilor; Protecția mărilor și Principiul 3R (colectarea DEEE – Deșeuri de echipamente electrice și electronice)
În perioada 18 martie – 22 aprilie 2020, în cadrul Primăriei Ungheni, va fi organizată o expoziție a desenelor participante la Concursul de desene „Să protejăm râurile și mările”. Câștigătorii vor fi invitați la Primăria Ungheni pentru a fi premiați. Toți elevii care au participat la concurs vor primi certificate de participare.
Proiectul BSB 457 “Râuri fără deșeuri pentru o Mare Neagră Curată” este implementat în cadrul Programului Bazinul Mării Negre2014-2020. Partenerii proiectului sunt: Primăria municipiului Kutaisi (Partenerul lider), Primăria municipiului Ungheni (Moldova), Asociația Tehnopol Galați (România), Uniunea Oamenilor de Știință Imereti “Spectri” (Georgia).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *