Spitalul raional Ungheni, la moment, este dotat cu dezinfectante, mănuși și măști

Foto simbol

Foto simbol

Medicii dinUngheni sunt dotați cu măști, mănuși și soluții dezinfectante, pentru a fi protejați de o eventuală infectare cu noul virus Covid-19, scrie Unimedia.
Despre această spune directorul adjunct al Spitalului, Marina Podoroghin: „La moment suntem dotați și cu dezinfectante personale pentru mâini pentru fiecare specialist, plus dezinfectante de suprafețe, în fiecare secție la intrare am plasat dispozitiv cu dozator special, cu soluție de alcool. Dispunem și de măști, în plus ne coasem personal, și mănuși de unică folosință avem, sunt mai multe, mănuși speciale pentru a evita infectarea cu noul coronavirus, cu lungimea de 28 cm, sunt mai puține, dar totuși sunt”.
Referitor la persoanele suspectate de coronavirus, dânsa a subliniat că „pacienții trebuie să se afle la domiciliu, ei pot solicita medicul de familie la domiciliu, iar dacă acesta vede anumite semne sau pacientul se include în definiția de caz probabil suspect, ei solicită serviciul 112 și sunt transferați la Spitalul Toma Ciorbă, ei nu trec pe la noi, conform ordinului Ministerului Sănătății. Din adresările care sunt în secția Unitate primire urgentă, nu avem pacienți trimiși la Toma Ciorbă”.
„Noi suntem asigurați cu tot necesarul, avem mănuși, dezinfectanți. Eu m-am asigurat, în toată iarna suntem asigurați, chiar și în caz de gripă sezonieră simplă. Și scanere am cumpărat moderne, fiecare medic are. Măști dăm și la pacienții care sunt răciți sau bolnavi. Coordonăm cu toate satele. Cazuri înregistrare de coronavirus pe raion până ieri nu sunt”, a declarat și Lilia Scurtu, șefa Centrului Medicilor de Familie din Ungheni.
Vedeți care este situația și în alte raioane. 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

13 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *