Decis! Serviciile religioase, indiferent de biserică și de cult, se vor desfășura în aer liber

Imagine simbol

Pentru a preveni infectarea și răspândirea COVID-19, Comisia Situații Excepționale a municipiului Ungheni a decis ca serviciile religioase, indiferent de biserică și de cult, să se desfășoare în aer liber.
Aceasta decizie a fost luată în ședința din 20 martie.
Astfel, conform deciziei, serviciile pot fi desfășurate în curțile locașurilor sfinte sau pe teritoriile adiacente. Totodată, să fie respectată între enoriași distanța socială, de 1-1,5 metri, iar numărul participanților la serviciile religioase să nu fie mai mare de 50 de persoane.

În același timp, s-a decis reluarea, începând cu data de 23 martie 2020, ora 00:00 activității de comerț cu amănuntul a articolelor igienico-sanitare în unitățile comerciale specializate; a activității de comerț cu amănuntul prin intermediul magazinelor agricole specializate ce comercializează semințe, produse de uz fitosanitar, furaje și alte materii prime și produse, necesare în procesul tehnologic și operațional al producătorilor agricoli și al companiilor  din industria alimentară; a activității de comerț cu amănuntul prin intermediul magazinelor specializate a pieselor de schimb și altor produse conexe serviciilor de deservire tehnică a unităților de transport și utilajului agricol.
Din 21 martie s-a decis reluarea activității de servicii autorizate de dezinfectare, curățare și spălare a încăperilor, utilajelor, hainelor și altor obiecte, inclusiv a activității spălătoriilor auto; a activității de servicii autorizate de reparare și deservire a unităților de transport.
Astfel, autoritățile ocale îndeamnă cetățenii să respectei recomandările specialiștilor și să se nformeze din surse oficiale.
Ce alte decizii s-au luat, puteți citi AICI. 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Stimati conationali nu e de glumit cu COVIT-19, ce cu credita biserica din loc nu se misca dar sanatate foastra o puneti la risc, in ori ce casa se gaseste o biblie si o icoana rugatava acasa cu familia dumneavoastra cit in tara e stare de urgenta. Nu va imbulziti la biserici pentru binele vostru si cel care va inconjoara.
    #stamacasa

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *