Secția maternitate și ginecologie de la Spitalul raional Călărași, a fost dată în exploatare după o reparație capitală

Ziua de 11 martie, pentru Spitalul raional Călărași, a fost una specială. În această zi s-a dat în exploatare Secția Maternitate, după o reparație capitală. Și, începând cu această zi, viitoarele mămici vor beneficia de condiții moderne și asistență medicală la un nivel înalt.
Potrivit Silviei Bobescu, sălile de naștere și saloanele au fost renovate capital. Pe lângă aceste lucrări, totodată și geamurile, și ușile au fost schimbate cu suportul financiar al Consiliului raional Călărași, pentru care au fost alocați peste un million de lei. Iar din sursele proprii ale Spitalului raional Călărași, s-a cumpărat mobilier nou. ”S-a schimbat absolut tot mobilierul din secții, inclusiv și pătucurile pentru nou-născuți, și mesele pentru împelinat, pentru care s-au alocat circa 160 mii lei”, ne-a spus Silvia Bobescu.
Deci, la moment, secția maternitate și ginecologie a Spitalului raional Călărași dispune de tot utilajul necesar și de condiții excelente, atât pentru viitoarele mămici, cât și pentru personalul medical. ”După reparație, avem condiții foarte bune pentru paciente. Câte o baie la două saloane, iar saloanele sunt cu un pat, două și trei paturi. Era necesară o reparație capital”, a conchis Silvia Bobescu.
În contextual situației create din cauza COVID – 19, evenimentul de lansare a avut loc într-un cerc foarte restrâns.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *