FOTO / Vrem salarii! Angajații Stațiunii tehnologice pentru irigare din Ungheni își cer drepturile

Luni, 9 martie, zeci de angajați ai Întreprinderii de Stat ”Stațiunea tehnologică pentru irigare Ungheni” și-au dat întâlnire în Piața Independenței și au mers în mod organizat în audiență la deputata în Parlamentul Republicii Moldova, Ludmila Guzun. Ei zic că nu și-au primit salariile de mai bine de un an, iar acum își cer drepturile.
”Ne-am adunat aproape tot colectivul ca să soluționăm problema salariilor. Timp de un an și două luni nu ne-am primit salariile, ceea ce constituie la moment, datorii din partea statului de peste un million de lei”, povestește indignat, Ion Cucu, șeful stațiunii tehnologice pentru irigare din Ungheni, după care a mai adăugat: ”Am mers în audiență la deputata Ludmila Guzun. Dumneaei ne-a zis că va încerca să ne ajute”.
Angajații stațiunii spun că s-au adresat și premierului Ion Chicu, și ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, și președintelui Igor Dodon. ”Cu toții au promis că ne vor ajuta. Am așteptat dar iată că nu am primit nimic în afară de promisiuni false”, a spus și Vladimir Lozan.
Acum însă, ei au înaintat întreprinderea în judecată și speră că vor obține câștig de cauză.
”De ce ați așteptat până acum”, întreb. ”Păi iată și noi ne întrebăm, de ce? Tot am așteptat ca cei care au promis să își îndeplinească promisiunile”, a mai adăugat un alt angajat, Serghei Struc.
”Din ce trăiți?”, a urmat o altă întrebare. ”Pe spatele copiilor și a soției!”, a răspuns același Serghei Struc.
În timp ce unii dintre angajați încă se mai aflau încă în fața Consiliului raional Ungheni, a ieșit să vorbească cu ei, Vasile Lupu, vicepreședintele raionului Ungheni. ”Ceea ce cer aceste persoane nu ține de competența autotirăților publice locale. Dar eu îi înțeleg perfect pentru că fiecare vrea să aibă mâncare pe masă în fiecare zi. Am înțeles că au mers în judecată și sper că se va soluționa preoblema pozitiv”, a declarat vicepreședintele.
De subliniat că la Întreprinderea de Stat ”Stațiunea tehnologică pentru irigare Ungheni” sunt angajate, la moment, 53 de persoane. Iar salariul, potrivit angajaților, variază între 1600 și 2400 lei. Potrivit lui Ion Cucu, în total, în raionul Ungheni sunt 24 de stații, dintre care doar patru sunt funcționale.



 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *