Apelul unui preot unghenean în contextul situației create de COVID – 19

”Dragi prieteni, în săptămâna care urmează, vă îndemn să valorificați timpul pentru citit, meditație, rugăciune, familie. Nu vom putea zice că nu am avut timp și îndemn la rugăciune”, a scris preotul Nicolai Boian, pe pagina sa de Facebook.
”Nu începem a merge pe ospețe; nu facem îmbuibare de mâncare și băutură, nu stăm pe site-uri imorale, nu pierdem vremea în lene și păcat ,,răscumpărați vremea căci zilele rele sunt”!…
Citiți o carte cu folos: Dostoevski, Baștovoi, Binder, Filocalia, Pateric, Sf. Paisie, Sf. Ignatie, Sinaxar, Biblia! Citiți un Acatist la Sf. Nicolae, Sf. Spiridon, Sf. Nectarie, s.a.
Stați cu familia: comunicare, joacă, împărtășire, bucurați-vă unul de altul!
Priviți un film interesant! Vă recomand doar cîteva: Cac leciti strah (Cum vindecăm frica, https://youtu.be/XBFlmHiHogY ), Sfinții României (https://youtu.be/wy-Y7wS33jI documentar despre pustnici din munți), Sfinții închisorilor, (https://youtu.be/PLMf0gPq-Ag ) (Poceaev, ( https://youtu.be/cjWAQE6C3Ew ), O întîmplare minunată și adevărată contemporană (https://youtu.be/DSH47Jnt0ZA) s.a.
Fiți responsabili, cu dreaptă socoteală, credincioși, corecți și disciplinați! Poartă Dumnezeu grijă la toată lumea, și mai ales de drepții Săi!…
,,Luaţi seama la voi înşivă, ca nu cumva să vi se îngreuieze inimile cu îmbuibare de mâncare şi băutură şi cu îngrijorările vieţii acesteia, şi astfel ziua aceea să vină fără veste asupra voastră. Căci ziua aceea va veni ca un laţ peste toţi cei ce locuiesc pe toată faţa pământului. Vegheaţi, dar, în tot timpul şi rugaţi-vă, ca să aveţi putere să scăpaţi de toate lucrurile acestea care se vor întâmpla şi să staţi în picioare înaintea Fiului omului, a Domnului Iisus Hristos.”
(Evanghelia după Sf. Luca Luca 21, 34-36)
„Căci Împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură, ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfânt.” (Epistola către Romani 14, 17).
Multă sănătate tuturor!”


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *